HABITATGE

Una veïna de Salou, a punt de ser desnonada i sense alternativa habitacional

L'Ajuntament tan sols li ha ofert una pensió durant tres dies

per Josep Maria Llauradó , Salou, 9 de desembre de 2020 a les 20:42 |
El bloc d'habitatges on viu Nuria Ruedas, a l'avinguda Carles Buïgas de Salou. | Cedida
Nuria Ruedas viu a l'avinguda Carles Buïgas i des de fa dos anys no pot pagar el lloguer del seu habitatge, on fins fa poc hi vivia amb els seus dos fills, de 9 i 12 anys respectivament. Durant l'estat d'alarma es va celebrar el judici, que va perdre, i ara fa un parell de setmanes va rebre una carta informant-la que havia d'abandonar el domicili abans de demà dijous a dos quarts de deu del matí.

Ruedas va deixar de pagar el lloguer, segons assenyala, després d'un divorci i quedar-se tan sols amb un sou a mitja jornada i una pensió paternal per als seus fills. Ara aquests fills viuen amb el seu pare, però ella es pot quedar al carrer i sense alternativa habitacional. L'Ajuntament tan sols li ha ofert tres dies de pensió, però no ho ha acceptat donat que no li compensaria fer la mudança per aquest període.


A més, Ruedas té problemes de mobilitat. De fet, la seva problemàtica s'hauria pogut resoldre en cas de poder desplaçar-se fins a Ciudad Real, on viu la seva família. Però després d'estar "dos mesos sense poder moure'm" i deu mesos de baixa, afirma que no pot passar "vuit hores en un tren".

Aquesta salouenca va demanar a la Generalitat un pis de la Mesa d'emergència, però li van denegar en el seu moment perquè entre el seu sou a mitja jornada, la pensió paterna i la renda garantina, arribava en aquell moment a uns ingressos de 1.000 euros. "Amb dos fills, no em dona per pagar un lloguer", destaca Ruedas. "Estic entre l'espasa i la paret", conclou.


Per aquest motiu, diferents col·lectius han convocat una concentració per aturar aquest desnonament a dos quarts de nou del matí davant del número 43 de l'avinguda Carles Buïgas.
 

 

Participació