ENSENYAMENT

Les biblioteques de Calafell «presten» llibres infantils a les escoles del municipi

Iniciativa per pal·liar l’efecte en l’hàbit de la lectura de les restriccions de la pandèmia

per Nació Digital , Calafell, 2 de desembre de 2020 a les 12:22 |
Enviament de llibres a les escoles | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les biblioteques de Calafell han posat en marxa un activitat per acostar els llibres a les escoles, ja que a causa de la pandèmia els infants no tenen fàcil accedir-hi. La iniciativa consisteix a oferir lots de llibrets variats i adequats a cada edat, a totes les classes que ho sol·licitin, de P-3 a sisè.

Aquest curs, molts centres han reconvertit les seves biblioteques en aules o en espais per a altres usos. A més, les restriccions decretades arran de la Covid-19 han fet que les sales infantils de les biblioteques hagin estat tancades molts setmanes. I quan han reobert, ho han fet amb moltes limitacions. Molts infants, doncs, s’han quedat sense llibres al seu abast, o amb molt poca varietat.

Portant llibres a les escoles, els infants poden seguir gaudint de la lectura i dels llibres, i a la vegada es facilita la tasca educadora dels mestres. Així, l’alumnat no pateix retrocés en l’adquisició o millora de l’hàbit de lectura. Fins ara, s’han preparat uns 70 lots i s’han prestat més de 500 documents de les dues biblioteques. El material distribuït inclou tota mena d’obres, incloses novetats editorials recents, revistes...

“Comptem amb la col·laboració dels tutors, que es posen amb contacte amb les biblioteques i sol·liciten un lot”, diu Lola Escoda, la directora de les biblioteques de Calafell. Escoda afegeix: “Nosaltres ens encarreguem de fer la tria dels materials i de dur-los i recollir-los a l’escola”.

L’activitat té com a nom “El Xarel·lo va a l´escola”, en referència a la mascota de les biblioteques del municipi.

 

Participació