URBANISME

El projecte de Hard Rock comença una nova setmana clau amb protestes

El compromís de la Generalitat amb els terrenys de La Caixa desperten oposició entre ecologistes i partits polítics

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 26 de novembre de 2020 a les 19:56 |
Mig centenar de persones han protestat aquest dijous al vespre davant la seu de La Caixa a la Rambla Nova de Tarragona. | Josep M. Llauradó
El projecte d'ampliació del Complex Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou afronta la setmana vinent, el 5 de desembre, una data clau per al seu futur: aquell dia finalitza la nova pròrroga per tal que Hard Rock signi el contracte i lliuri 24 milions d'euros a la Generalitat per l'adquisició dels terrenys, propietat inicialment de La Caixa.

És per això que mig centenar de persones s'han reunit avui davant la seu de l'entitat financera a Tarragona, a la Rambla Nova, per protestar contra aquest projecte i la possible pèrdua per a les arques públiques de fins a 120 milions d'euros si la multinacional es fa enrere.
Joan Pons, de la plataforma Aturem BCN World, ha reconegut, però, que "hi pot haver perfectament una altra pròrroga", un fet del qual no en tenen informació. A la concentració hi ha assistit David Cid, diputat de Catalunya en Comú Podem al Parlament, que ha reclamat que es faci "una nova pròrroga" i que no es formalitzi el projecte. I és que en plena crisi econòmica i amb unes eleccions d'aquí a pocs mesos, el panorama pot canviar radicalment. A banda de l'eventual pèrdua de fons públics -que el president en funcions Pere Aragonès va detallar que no es produiria-, Cid creu que "seria antidemocràtic" comprometre's a un projecte com aquest davant la possibilitat d'un canvi de govern a la Generalitat.


"No és un bon projecte a més en un context de crisi climàtica", ha assenyalat el diputat, que ha alertat que "serà un negoci rodó per La Caixa" i que "segurament Hard Rock tingui dificultats per mobilitzar aquests recursos". I és que els terminis marcats per la Generalitat fixen que l'empresa anirà pagant mica en mica la totalitat dels 120 milions si finalment tira endavant, però en cadascun es podrà fer enrere i no arribar a abonar-los mai. També pot renunciar-hi fins a 10 anys després de la signatura del contracte de compravenda dels terrenys.

L'altre partit polític que ha assistit a la protesta és la CUP. La regidora de l'Ajuntament Laia Estrada ha assegurat que "només hi ha fum" malgrat que "han promès llocs de treball i riquesa". "És una aposta pel joc i per la ludopatia", ha afegit, i ha qualificat de "vergonya" el fet que la Generalitat "estigui actuant de promotora immobiliària i de creditora". De fet, la CUP ha anunciat que denunciarà a Antifrau aquesta compravenda, alhora que ha presentat diverses mocions per tal que els ajuntaments s'oposin al projecte.


 

Participació