AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La CUP demana a ERC i ECP que aturin definitivament el projecte de la Savinosa

Aquest diumenge se celebra una cadena humana per protegir l'espai

per Redacció, Tarragona | 26 de novembre de 2020 a les 14:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Candidatura d'Unitat Popular reclama que es posi punt i final al projecte de construcció d'un hotel de luxe al conjunt monumental del preventori de la Savinosa. Independentment de l'afectació de la recent anul·lació del POUM, les regidores cupaires demanen al govern de Ricomà que "preservi l'interès públic, social i mediambiental de l'espai".La consellera Laia Estrada ha afirmat que no accepten la rebaixa del projecte que planteja l'actual govern municipal, ja que "segueix mantenint la privatització de l'espai monumental, sense excloure la construcció d'un hotel de luxe i les respectives intervencions per incrementar la mobilitat". La CUP vol "acabar amb la tònica de projectar hotels quan no se sap què fer amb les nostres Grans Runes", aquells edificis de titularitat pública que estan en desús, i insisteixen que "tot el projecte s'ha de destinar a equipaments públics que manquen a la ciutat i al territori".

En aquest sentit, la CUP defensa que s'hi ubiqui la Facultat de Ciències Naturals de la URV, a banda d'altres equipaments relacionats amb la salvaguarda de l'Anella Verda Gaià-Francolí. En cas que des de la Generalitat i la Diputació es confirmi la negativa a invertir recursos per garantir l'ús públic de l'espai, la CUP planteja que sigui la població tarragonina qui decideixi el destí últim del preventori de la Savinosa: "Si es preserva la totalitat dels edificis catalogats i protegits, els quals formen part de la història de la ciutat, o bé només es preserva algun dels edificis i es renaturalitza la resta de l'indret recuperant i restaurant el lloc com espai natural".


Finalment, la CUP anima a tothom a participar en la cadena humana convocada per SOS Costa Daurada i altres entitats ecologistes aquest diumenge a les 12h al preventori de la Savinosa en contra de la seva privatització i a favor de la seva protecció i renaturalització.

 

Participació