1 de 10
REPOSTERIA

Un concurs de panettones multiplica per sis les vendes d'una pastisseria de Riudoms

Adan Sáez Ventura n'ha venut més en 15 dies que en tot el 2019

Xocosave (Riudoms) bat rècords de vendes. | Cedida
per Redacció, Riudoms | 26 de novembre de 2020 a les 09:51 |
Aquest article es va publicar originalment el 26 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La pastisseria Xocosave de Riudoms ha multiplicat vendes des que el passat 12 de novembre es va proclamar guanyadora del concurs Millor Panettone Artesà de l'Estat 2020. En els 4 primers dies va vendre prop de mig miler de panettones, més dels que havia venut durant tot el 2019. Deu dies després del concurs, la xifra ja superava els 2.000.

Les comandes i encàrrecs online arriben des de tota la Península. Principalment des de Tarragona i Barcelona però també des de Madrid, País Valencià, Astúries, Galicia, Andalusia o, fins i tot, Alemanya, on alguns ruidomencs no s'han volgut quedar sense panettone.  


Xocosave, una pastisseria artesana centenària ubicada al Carrer Major de Riudoms, ha hagut de multiplicar també la seva capacitat de producció amb nova maquinària i ara en produeix més de 1.600 per setmana. Tot i això, els encàrrecs s'han de fer amb uns dies d'antelació perquè el panettone artesà elaborat amb massa mare requereix almenys 4 dies de feina i llargues fermentacions.Els secrets del "millor" panettone

Darrere el millor panettone de l'Estat hi ha Adan Sáez Ventura, que admet que el panettone és "una obsessió que comença com un repte, un hobby que dona grans satisfaccions i enganxa". Ell va fornejar el seu primer panettone fa poc més de quatre anys amb l'ajuda d'un company pastisser. Des de llavors, no ha deixat de fer proves per anar-lo millorant. També ha fet un curs a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona per perfeccionar-ne la tècnica, però assegura que bona part del que sap ho ha après de forma autodidacta.

 

Participació