FEMINISME

El 25-N comença a Tarragona amb el vermell de «ràbia» de les víctimes de violència masclista

El col·lectiu Cau de Llunes ha dut a terme una performance a les escales de la Catedral

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 25 de novembre de 2020 a les 11:46 |
Les sabates vermelles, simbolitzant la ràbia per les víctimes de la violència masclista, a les escales de la Catedral de Tarragona. | Josep M. Llauradó


En una acció coordinada entre organitzacions feministes d'arreu dels Països Catalans, la plaça de les Cols de Tarragona ha acollit avui diversos parells de sabates tenyits de vermell simbolitzant la "ràbia" pels assassinats per violència masclista aquest 2020.


El 25 de novembre es commemora el dia internacional contra la violència masclista. Es fa des del 1999 i en els darrers anys ha anat agafant més volada, a mesura que s'ha incrementat la consciència per denunciar totes les violències cap a les dones, tant en l'àmbit privat com el públic. El dia triat coincideix amb la data de l'assassinat, l'any 1960, de les germanes Mirabal, unes dominicanes que van oposar-se al règim del dictador Rafael Leónidas Trujillo.

D'aquesta manera, la performance celebrada aquest dimecres a mig matí ha consistit en l'encesa de dues bengales, de color lila, i la lectura d'un manifest que denunciava que els assassinats "no només es produeixen el 25 de novembre". L'acte ha estat presidit per una pancarta de Cau de Llunes que llegia: "Destruïm l'iceberg, acabem amb les violències masclistes. Lluita, organització i autodefensa feminista".

 

 

Participació