SANITAT

Usuaris denuncien que «no es nota» l'increment de presencialitat al CAP Jaume I de Tarragona

Reclamen més personal i Urgències les 24 hores

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 24 de novembre de 2020 a les 21:40 |
La concentració s'ha dut a terme a l'altra vorera on hi ha el CAP Jaume I. | Josep M. Llauradó
Prop d'un centenar de veïns del centre i de la Part Baixa de Tarragona s'han manifestat aquest dimarts a la tarda per la millora de l'atenció primària al CAP Jaume I. L'acte ha patit un canvi respecte a l'anterior convocatòria, del 3 de novembre, ja que Interior no ha autoritzat que es fes a menys de 500 metres del centre de salut. Donat que ja s'havia anunciat, els convocants -associacions de veïns i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública- l'han dut a terme a l'altra vorera. En acabar, els Mossos d'Esquadra han aixecat acta per aquest fet.

Els usuaris denuncien que tot i les promeses del director dels Serveis Territorials del Departament de Salut de la Generalitat, Ramon Descarrega, no han "notat" l'increment de fins al 50% en les consultes presencials en aquest CAP.


Els convocants, que hi seran cada últim dimarts de mes, reclamen més personal -actualment, aquest CAP atén vora 31.000 usuaris amb 23 facultatius i 23 infermeres- així com més equipaments per descongestionar l'Hospital Joan XXIII i unes Urgències 24 hores.

 

Participació