TARRAGONA 2018

Obliguen l'Ajuntament a retornar a l'Estat més de 100.000 euros per activitats no justificades dels Jocs Mediterranis

El consistori no ha atès les reclamacions del Ministeri de Cultura i Esports

per Redacció, Tarragona | 24 de novembre de 2020 a les 16:03 |
Cerimònia de cloenda dels Jocs Mediterranis | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons ha avançat el diari La República Checa, el Ministeri de Cultura i Esports ha reclamat a l'Ajuntament de Tarragona un import de 114.000 euros corresponent a una ajuda per fer efectiu el programa cultural dels Jocs i que s'havien de gastar a l'entorn de la celebració de l'esdeveniment esportiu, en un termini entre el 19 d'abril i el 27 d'octubre.

L'ajuda es va concedir després, el 4 de desembre de 2018, i el 28 de gener següent el govern municipal va presentar la documentació reclamada. Amb la revisió següent, l'Estat assenyalava el 9 de setembre de 2019 que calia fer en 10 dies la correcció d'alguns "defectes", una correcció que no va arribar. En la memòria econòmica presentada inicialment, l'Ajuntament no va adjuntar-hi factures sinó que va incloure les despeses de tota l'àrea, ni tampoc va afegir mostres de material de difusió de les activitats que havien de ser subvencionades. El que sí que hi ha és un certificat de l'interventor municipal, que assegura que sí que s'han fet les despeses reclamades.


La CUP creu que es van incloure actes culturals "que no tenien res a veure amb els Jocs"

Un cop apareguda la notícia, la regidora Laia Estrada (CUP) ha denunciat que en el programa cultural dels Jocs s'hi van incloure actes "que no tenien res a veure amb els Jocs". "Forma part de la presa de pèl monumental que ha representat aquest esdeveniment", afegeix. "El PSC i el PP van intentar colar com a part d'aquest programa de forma barroera tota mena d'actes que es feien a la ciutat", conclou Estrada.


En aquest sentit, demana a l'anterior govern que "donin les pertinents explicacions públiques" i al govern actual "a aclarir si existeixen moltes més situacions com aquesta i per què a dia d'avui encara no s'ha liquidat la Fundació ni s'ha auditat el desgavell dels Jocs Mediterranis".

L'Ajuntament recorrerà


Des del consistori s'estan preparant les al·legacions al requeriment que es presentaran abans d’acabar el termini, fixat pel 2 de desembre. L'Ajuntament ha indicat que "en aquestes al·legacions es presentarà la memòria segons el model normalitzat així com les dades, indicadors i documentació necessària requerida pel ministeri".

L'equip de govern municipal confia que, amb aquesta nova documentació, quedi justificada la subvenció rebuda i, per tant, no s'hagi de retornar. El portaveu municipal, Manel Castaño, ha destacat que "es tracta d'un nou exemple de com van fer les coses el govern del PSC i el PP durant els Jocs del Mediterrani". "Veiem com dos anys després la ciutat encara n'està pagant les conseqüències", ha finalitzat.

 

Participació