PORT

El Port de Tarragona acumula tres mesos de tràfics a l'alça però encara perd un 21,7% respecte a l'any anterior

Els resultats de l'octubre són els millors de l'any 2020 i dels últims tretze mesos amb 2,74 milions de tones

per Redacció , Tarragona, 23 de novembre de 2020 a les 11:46 |
El Port de Tarragona acumula aquest octubre tres mesos de tràfics de mercaderies a l'alça, però encara perd un 21,7% respecte al que es va transport durant el mateix període de l'any passat, segons les últimes dades oficials. Aquest octubre el tràfic ha estat de 2,74 milions de tones, per sobre dels 16,9 milions del juliol, els 2,02 milions de l'agost i els 2,54 milions del setembre.

De fet, aquest octubre és fins i tot millor que el mateix mes de l'any passat, quan es van moure 2,6 milions de tones, i és el mes més important dels darrers 13. El moviment mensual de productes agroalimentaris aquest octubre és també el segon més important de la sèrie històrica, per darrere del setembre del 2019.


Els productes agroalimentaris i els líquids a doll són els tràfics amb un creixement més significatius durant el mes d'octubre. En cereals, pinsos i farines s'han mogut 736.187 tones, un 26% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. En l'apartat de líquids a doll, i més concretament en el tràfic de productes energètics com el cru, el Port de Tarragona ha experimentat un creixement del 8,9%, amb 838.701 tones.

Per mercaderies, els productes més destacats han estat els destinats a la construcció. L'asfalt ha augmentat un 77% i els materials de construcció un 115% respecte el mateix període que l’any anterior. Els altres destacats son els productes energètics amb un augment del 103% dels gasos energètics del petroli, un 17% en carbó i el coc del petroli, i gairebé un 9% en cru.


La tendència del carbó i els seus derivats, pel que respecta en l'acumulat de l'any, mostra "un clar descens per la disminució de la demanda del mercat nacional a causa del tancament de centrals tèrmiques i per l'aposta del Port de Tarragona per la diversificació i per la recerca de tràfics més sostenibles", segons explica la pròpia infraestructura.

En l'acumulat de l'any 2020, el Port de Tarragona ha mogut 22 milions de tones fins al 31 d'octubre, un 21,7% menys que en els mateixos 10 mesos de l'any passat. Segons el Port de Tarragona, això és conseqüència dels efectes de la pandèmica de coronavirus però també "per la pèrdua de tràfic de sal potàssica, el descens de la demanda de carbó en el mercat nacional i per altres causes puntuals", com les meteorològiques. Si s'exclouen de la suma els tràfics de carbó i coc de petroli, el descens en l'acumulat de l'any és del 17,9%.

 

Participació