RESTRICCIONS

La Sala Zero de Tarragona no obrirà fins l'any vinent

La normativa permet des d'avui una reobertura a mig gas

per Redacció , Tarragona, 23 de novembre de 2020 a les 07:57 |
La Sala Zero de Tarragona continuarà tancada. | Sala Zero
Les sales de concerts poden tornar a aixecar la persiana aquest dilluns després de vuit mesos de tancament. Convertides en un dels sectors més damnificats de l'arribada de la pandèmia a Catalunya, han hagut d'aguantar la respiració fins dissabte a la nit, quan el Govern va esmenar l'error que les deixava fora del pla de represa. Tanmateix, gran part d'aquests espais no programaran concerts immediatament i alguns ni tan sols obriran. De fet, es calcula que a menys de la meitat de les 85 sales associades a l'ASACC hi tornarà a sonar la música. Seran, sobretot, a les de petit aforament i sovint autogestionades.

La Sala Zero de Tarragona no té previst reobrir el local fins l'any vinent. Veu impossible reprogramar concerts amb les restriccions actuals. El seu responsable, Àngel Lopera, lamenta a l'ACN la reducció de l'aforament, la restricció del servei de barra i que no puguin rebre públic d'altres municipis, molts dels quals, provenen de localitats de l'entorn com Reus o Torredembarra. "És inviable des del punt de vista logístic, les sales de concerts no són com els teatres", ha admès.


La Zero té una capacitat per a 400 persones, però amb la limitació d'aforament han d'habilitar l'espai amb taules i cadires i, per això, les localitats que poden posar a la venda són unes 60. "Només amb això ja es redueix l'aforament brutalment, si a banda, sumen que només pot venir el mercat de Tarragona no és viable obrir", insisteix Lopera. Loperena també ha volgut referir-se a l'error de la publicació al BOE i la posterior rectificació del Govern, que ha qualificat de "molt amateur". "Ens demanem molta professionalitat i responsabilitat a nosaltres i per part seva no sembla molt responsable", ha afegit. L'últim concert de la sala es va celebrar el 7 de març.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació