MOBILITZACIONS

Tallen l'N-340 per dir «prou» a la violència masclista als barris de Ponent

La convocatòria ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Tarragona

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 21 de novembre de 2020 a les 19:03 |


Indignació als barris de Ponent de Tarragona arran de la successió de casos d'agressió i assetjament contra dones a la via pública. Si la setmana passada els qui es manifestaven eren els veïns de Bonavista, aquest dissabte ha estat el torn d'Icomar. Durant prop d'una hora, més d'un centenar de persones han tallat la carretera N-340 al seu pas pel barri.


Quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda, una pancarta on s'hi podia llegir "No estàs sola, estem amb tu", un grup inicial de manifestants ha iniciat el tall. Mica en mica, diversos veïns anaven arribant provinents tant del barri d'Icomar com del que tenen just al costat, Riu Clar. Precisament una de les impulsores era d'aquest últim barri: Monica Pérez. "Volem que endureixin les penes, que hi hagi més vigilància policial, més llum perquè els carrers es queden a les fosques i no haver de conviure amb els agressors", ha reclamat Pérez.

I és que l'agressió a una dona el passat 25 d'octubre al portal d'un bloc de pisos va encendre totes les alarmes. Els fets van tenir lloc de matinada i l'home -a qui la policia encara no ha localitzat- va amenaçar la víctima amb un ganivet i, més tard, li va robar el mòbil i va fugir. Precisament un dels missatges que han volgut donar des de l'organització és que les víctimes, a banda de la por de tornar a ser agredides, senten "vergonya" perquè "la societat tendeix a criticar què fan les dones a certes hores o com van vestides". En aquest sentit, han animat a tothom que pateixi una situació semblant que ho denunciï.

 

La protesta ha estat encapçalada per una pancarta en solidaritat amb la víctima d'una agressió masclista al barri d'Icomar. Foto: Josep M. Llauradó


Presència nodrida de l'Ajuntament de Tarragona


A diferència de la setmana passada, una quantitat important de regidors de l'Ajuntament de Tarragona han volgut prendre part de la protesta i tallar l'N-340 juntament amb la resta de manifestants. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han permès l'acció sense produir-se cap incident i fins i tot hi havia una furgoneta habilitada recentment com a punt lila mòbil.

Entre els assistents hi havia l'alcalde, Pau Ricomà, així com els grups municipals del PSC, ERC i Junts. A més, aquest cop també hi ha participat la Federació d'Associació de Veïns de Llevant i la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona. Durant l'acte s'ha repartit material divers de sensibilització i globus per donar-hi color.

 

Un centenar de persones han asstit a la convocatòria veïnal davant del barri d'Icomar. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació