SOCIETAT

Teulada, pluja i assegurança; el triple infortuni del banyerenc Alberto Feito

Aquest veí de Banyeres no ha tornat a cada seva des de l’1 d’abil tot esperant un peritatge just dels danys que va patir el seu pis en plena pandèmia

per Llorenç Aviño , Banyeres del Penedès, 19 de novembre de 2020 a les 19:10 |
Alberto Feito | LLA
La d’Alberto Feito és la història d’un triple infortuni. Aquest jubilat de Cristalera viu a un bloc de pisos de la Rambla Pujolet de Banyeres. Per ser més exactes vivia en aquest immoble.

La comunitat de veïns havia encarregat canvis al sostre del bloc, que era un terrat, per posar-hi teules. El 14 de març es va iniciar el confinament, i les obres van quedar aturades. Els tres primers dies d’abril una pluja intensa i continuada va inundar i malmetre tots els pisos del bloc del tercer nivell, els que són just a sota del sostre. Tots els veïns -sis famílies- van ser evacuats i traslladats a pensions i hotels que tot i el confinament, van cobrir aquesta emegència, i a cases de familiars.


Cinc de les families afectades per la inundació, han pogut cobrar de les respectives companyies d’assegurances els diners per reparar els respectius pisos. Però Alberto Feito i la seva esposa no. La seva asseguradora és el BBVA, que va fer una peritació que avaluava en 900 euros els danys. Feito no va acceptar el peritatge.

Des d’aleshores han estat molts els contactes amb l’entitat asseguradora i cap la solució. Feito conserva tal qual tot el que la inundació va malmetre, i va encarregar un peritatge independent que acredita que els danys superen els 7.000 euros. Compta amb el suport total de l’Ajuntamet de Banueres. Ha volgut explicar la seva història aquest dijous, justament el dia que el BBVA anuncia un nou peritatge de danys, al cap de set mesos.

 

Participació