1
PORT

Adif autoritza una nova connexió ferroviària del Port de Tarragona

Permetrà enllaçar-se amb la Xarxa ferroviària d'interès general

per Redacció , Tarragona, 19 de novembre de 2020 a les 12:17 |
Adif ha autoritzat a l'Autoritat Portuària de Tarragona connectar la seva terminal intermodal de Port Centre amb Guadalajara-Marchamalo, situada al corredor d'Henares, entre els termes municipals de Guadalajara i Marchamalo (Guadalajara), amb la via 2 de la línia 200 Madrid-Barcelona.

Aquesta terminal ja disposava prèviament d'una autorització de connexió a la Xarxa ferroviària d'interès general, concretament a la via 1 d'aquesta mateixa línia.


La terminal intermodal disposarà, en una primera fase, de 3 vies, una d'apartat (electrificada) i dues de recepció/expedició, que permetran les operacions de tren d'una longitud de 750 metres, així com una via d'uns 100 metres per a estacionament de maquinària. En una segona fase podrien instal·lar-se tres vies més per operar trens de 750 metres.

Aquesta nova infraestructura es complementarà amb la terminal intermodal La Boella, ja construïda al Port de Tarragona, permetent, així mateix, la connectivitat amb els principals ports de les façanes cantàbrica i mediterrània i afavorirà el creixement dels tràfics intermodals ferrocarril-carretera i marítims.


Pel que fa a la comunicació per carretera, la futura terminal estarà connectada amb les principals vies (R-2, CM-101 i A2, Itinerari Europeu E-90).

finançament europeu


Aquesta actuació podrà ser cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del P.O. Plurirregional d 'Espanya 2014-2020, Objectiu Temàtic juliol: Transport sostenible.

 

Participació