URBANISME

Generalitat i Ajuntament de Tarragona perfilen instruments transitoris davant l'anul·lació del POUM

Calvet diu que la suspensió del planejament és una "oportunitat" per posar al dia conceptes que es volien revisar

per Redacció, Tarragona | 18 de novembre de 2020 a les 17:55 |
El riu Francolí separa el nucli urbà central de Tarragona (a l'esquerra de la imatge) i el polígon industrial Francolí (a la dreta), on hi ha CLH. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona ja han començat a treballar en l'impuls d'instruments urbanístics transitoris per tal de donar resposta a l'anul·lació del POUM del 2013 per part del Tribunal Suprem. El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat que les dues administracions analitzaran, en primer terme, l'aplicació d'aquestes normes provisionals que "blindin" els projectes més avançats i, finalment, treballar en una revisió "accelerada" del pla –és a dir, en un nou POUM.Segons Calvet, la decisió judicial és alhora "una oportunitat per posar al dia determinats conceptes del planejament suspès que teníem ganes de revisar, el propi Ajuntament i el Govern, per millorar els actuals instruments urbanístics de Tarragona".

El conseller ha garantit a l'Ajuntament la col·laboració del Govern i ha assenyalat que "ara hi ha d'haver un treball molt solidari, consensuat i del dia a dia, perquè no podem perdre el temps". La sentència del Tribunal Suprem fa que la ciutat torni a regir-se pel pla general del 1995.


El cas deriva d'un contenciós interposat per l'empresa Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) davant el POUM del 2013 atès que la companyia s'hauria vist abocada a trobar un nou emplaçament si el planejament hagués tirat endavant.

La secció cinquena de la sala del contenciós del Tribunal Suprem, però, ha confirmat la sentència del TSJC que va acordar anul·lar el POUM pel fet que a l'hora d'elaborar aquest planejament s'havia omès un informe previ estatal en matèria d'hidrocarburs que està considerat un tràmit "substancial". 

L'empresa Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH), a Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó


 

 

Participació