CRT VILA-SECA I SALOU

La CUP denunciarà a Antifrau les «irregularitats» en la compravenda dels terrenys de Hard Rock

Els cupaires volen posar "punt i final" a un projecte "nociu per a la salut i el territori"

per Redacció , Vila-seca/Salou, 17 de novembre de 2020 a les 13:38 |
La diputada de la CUP Natàlia Sánchez ha anunciat que l'organització denunciarà a l'Oficina Antifrau el procés de compra venda dels terrenys del projecte de Hard Rock al Tarragonès per part de l'Incasòl. En roda de premsa, Sánchez ha argumentat que cal aclarir les "irregularitats" que acompanyen el procés i posar-hi "punt i final" perquè és "nociu per la salut, les arques públiques i el territori".

Sánchez ha defensat que les conselleries d'Economia i Territori han comès presumptes irregularitats pel que fa a la concessió de la llicència de joc a Hard Rock o la compravenda dels terrenys a La Caixa. La CUP exigeix al Govern que demani un informe a la Junta Consultiva de Contractació Administrativa per conèixer si l'operació és "legal".


Els cupaires també han demanat l'emissió d'un dictamen per part de la Sindicatura de Comptes sobre l'abast de l'operació en els comptes públics i han demanat al Síndic de Greuges que es posicioni sobre la qüestió.

Amb la denúncia a Antifrau la CUP vol "assenyalar" els responsables polítics del projecte "fraudulent" i ha obert la porta a presentar una querella "si fa falta". No ha concretat contra qui aniria dirigida però ha recordat que els màxims responsables d'Economia i Territori són el vicepresident Pere Aragonès i el conseller Damià Calvet.


Una vegada més, han dit que es tracta d'una iniciativa amb "molts riscs" i "d'esquena al territori". Han dit que esperen que Antifrau vegi alguns "buits legals i possibles presumptes delictes malversació i prevaricació". "Hi ha una intenció d'afavorir a La Caixa comprant uns terrenys. És una operació de rescat encobert", ha defensat Sánchez.

La regidora de la CUP a Tarragona Laia Estrada ha recordat el paper de la CUP per denunciar el projecte. Ha assegurat que no és d'interès públic i que hi ha altres necessitats d'inversió pública per equipaments sanitaris, educatius i infraestructures.


Estada ha explicat que el proper 15 de desembre s'ha de ratificar la compra dels terrenys per part de Hard Rock i que esperen que no es materialitzi. Per això, ha explicat que els diferents assembles locals de la CUP al Tarragonès engeguen una campanya política per denunciar el projecte i fer-ne difusió als carrers amb la col·laboració de la Plataforma Aturem Barcelona World.


 

Participació