POLICIAL

Un parell de gossos de presa vigilava una plantació de marihuana a Valls

La Guàrdia Civil va desmantellar-la divendres

per Redacció , Valls, 10 de novembre de 2020 a les 12:44 |
L'ascensor que permetia l'accés a la plantació. | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil localitza una plantació de marihuana vigilada per gossos de presa    • L'habitatge estava permanentment custodiada per dos gossos de raça catalogada com a potencialment perillosa


    • L'accés a soterrani es realitzava per un muntacàrregues que es trobava després d'un armari simulatAgents de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil de Tarragona, han desmantellat una plantació de marihuana de 2.200 plantes, en un habitatge aïllat ubicada al terme municipal de Valls. A l'actuació s'hi ha detingut una persona de 48 anys d'edat com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i un altre de frau de fluid elèctric.


La investigació va començar a finals d'estiu, quan es va tenir coneixement d'una informació relacionada amb el cultiu de marihuana a l'interior d'un habitatge ubicada a la partida Freixa del terme municipal de Valls.

Després de diversos operatius, va ser descoberta un habitatge aïllat sense cap tipus d'activitat quotidiana, que estava custodiat permanentment per dos gossos de presa de raça rottweiler. Al seu exterior hi havia diversos elements relacionats amb el cultiu indoor de marihuana. Això, unit a l'olor que emanava de l'habitatge, denotava que el seu interior podria albergar una plantació clandestina, segons el cos.


Així, durant el matí de divendres, un dispositiu policial autoritzat pel jutjat en funcions de guàrdia de Valls va dur a terme l'escorcoll. Quan la comitiva judicial intentava accedir-hi, van ser abordats pels dos gossos de presa, i el Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil va fer-se'n càrrec. Un cop a l'interior de l'habitatge es va comprovar que no hi havia cap tipus d'accés a la planta superior ni al soterrani, de manera que al passadís va ser descobert un armari simulat i, després d'aquest, un muntacàrregues des del qual s'accedia tant a la planta superior com al soterrani de l'habitatge.

En accedir a la planta superior va ser descoberta una plantació composta per 1.050 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, així com una habitació dedicada a un assecador de la substància, on es van localitzar 355 grams de cabdells de la mateixa substància. Al soterrani després d'una finestra es va descobrir un accés a una altra plantació composta per 1.150 plantes en estat òptim de recol·lecció, així com una infraestructura amb sistemes de ventilació, il·luminació, control de temperatura i humitat per aconseguir un cultiu en òptimes condicions.

El detingut va ser posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Valls el qual va decretar el seu ingrés a la presó, i el material intervingut a càrrec d'un dipositari.

 

Participació