PARTITS

Eusebi Campdepadrós es presenta per liderar Junts al Camp de Tarragona

Qui va ser candidat a les eleccions autonòmiques de 2017 aspira a més a tornar a ocupar el número 1 per Tarragona

per Redacció , 6 de novembre de 2020 a les 13:19 |
El secretari primer del Parlament de Catalunya, advocat i candidat el 21 de desembre de 2017 a les eleccions catalanes per Junts per Catalunya a Tarragona, Eusebi Campdepadrós, s'ha presentat amb un equip per liderar Junts al Camp de Tarragona.

Campdepadrós, que aspira també a repetir lideratge a la candidatura a les autonòmiques del febrer, ho ha fet públic a través de les xarxes socials. Campdepadrós va aterrar a Junts al 2017 després de més de 10 anys a Esquerra Republicana ocupant càrrecs de responsabilitat. Cridat pel president Carles Puigdemont, aquest advocat tarragoní va sortir escollit com a diputat amb més de 96.000 vots a la candidatura. Ara, amb el trencament amb el PDECat, Campdepadrós s'ha tornat a alinear al costat de Puigdemont en el seu projecte polític.

 
Primàries


Junts aprovarà diumenge, referent al procés de tria dels candidats a les eleccions del 14 de febrer, un reglament de primàries que preveu una doble urna (per triar el candidat a presidenciable i per decidir els principals llocs de sortida). A les primàries de Junts s'hi podran presentar els militants i simpatitzants que tinguin un mínim de 100 avals d'entre els 5.000 cotitzants de la formació nascuda a partir de l'escissió del PDECat i la integració de la Crida. El 28 i 29 de novembre es triarà el candidat a president i aquest hauria de ser el cap de llista per Barcelona tot i que podran votar a les primàries els membres del partit a tot el territori.
 
Més endavant (el 12 i 13 de desembre) es triaran, en llista oberta, els 3 primers noms per les demarcacions de Lleida i Tarragona, 4 per Girona i 8 per Barcelona. En el cas de Barcelona els militants podran marcar sis noms i en les altres demarcacions dos i tres respectivament, segons que s'explica al reglament que es proposa als militants. Els més votats aniran als primers llocs després d'introduir les necessàries correccions de gènere. Junts farà llistes cremallera i s'hi alternaran, per tant, homes i dones. La resta de la candidatura, amb possibilitats o no d'obtenir escó, es confeccionarà tenint en compte l'equilibri de perfils i territorial a més del de gènere. Si un candidat concorre com a presidenciable i és derrotat podrà optar després a la segona tanda de primàries, les del seu territori.


 

Participació