SERVEIS SOCIALS

Tarragona posa a punt el seu alberg per a 50 persones sense sostre

Creu Roja ha d'ultimar el protocol d'obertura i de tancament per complir el toc de queda

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 6 de novembre de 2020 a les 12:44 |
El Palau Firal serà a partir de la setmana que ve un alberg per a les persones sense sostre de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Personal de Creu Roja està posant a punt aquests dies el Palau Firal i de Congressos de Tarragona per acollir, la pròxima setmana, un màxim de 50 persones sense sostre. Encara no està fixat el dia d'inici, alhora que l'ONG ha de tancar el protocol de cara a les hores d'obertura de l'espai, que possiblement serà entre les vuit del vespre fins a les 9 del matí. Des de l'entitat estan valorant si es podrà sortir o no del recinte en aquest horari.

Aquesta és la segona vegada que l'Ajuntament de Tarragona habilita un espai d'aquestes característiques aquest 2020, després que el passat mes de març el pavelló del Serrallo -ara ocupat per l'activitat esportiva- fes aquesta funció. Segons Carla Aguilar, regidora de Serveis Socials, l'equipament s'ha triat amb criteris geogràfics, ja que les 75 persones que es té coneixement que viuen als carrers de Tarragona majoritàriament ho fan al centre de la ciutat, i per aquest motiu s'ha descartat anar als pavellons esportius dels barris.


En aquest sentit, Ramon Grau, president provincial de Creu Roja, ha reconegut que el Palau Firal ha necessitat la instal·lació d'una vintena de dutxes -que no hi eren- i que el pavelló del Serrallo els era més còmode en funcions d'alberg per l'existència dels vestidors. "La manera de funcionar serà la mateixa", ha assegurat, Grau, que ha anunciat que els àpats (sopar i esmorzar) seran de nou gestionats per l'Associació Joventut i Vida. Pel que fa a l'accés i l'aïllament de possibles contagis, Creu Roja preveu implantar sistemes de seguretat "per ells i pel personal de voluntariat i tècnic de Creu Roja que hi hagi".

La regidora Carla Aguilar ha fet de nou un recordatori a la resta de municipis que aquest servei és per als sense sostre de la ciutat i és per això que esperen que es tirin endavant iniciatives similars per donar compliment al toc de queda.

 

El Palau Firal serà a partir de la setmana que ve un alberg per a les persones sense sostre de Tarragona. Foto: Josep M. LlauradóAltres notícies que et poden interessar
 

Participació