CARITAT

El Banc d'Aliments de Tarragona farà el Gran Recapte per Internet

La impossibilitat de reunir-se més de 6 persones ha fet replantejar la iniciativa

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 6 de novembre de 2020 a les 10:33 |


El Banc dels Aliments organitza la setmana del 16 al 21 de novembre el Gran Recapte. Es tracta d'una edició marcada per la crisi econòmica i és en aquest sentit que demanen la implicació dels ciutadans, malgrat que enguany no es podrà fer de manera física. I és que a ells també els afecta la prohibició de reunir-se més de sis persones i, per tant, la classificació dels aliments no es podria dur a terme. Per això, el recapte aquest 2020 serà online o directament amb el supermercat o la gran superfície.


Per a molts, la nova realitat és una nevera buida és el lema triat per aquest mes. Antoni Garcia, secretari del Banc d'Aliments a les comarques tarragonines, ha explicat que el Gran Recapte representa "un 25% de tot el que repartim al llarg de l'any" i que aquest 2020 els està fent arribar a "sectors que no m'hagués passat mai pel cap", com és el cas dels treballadors de l'hostaleria. La situació és límit però asseguren que poden cobrir la demanda "fins al 31 de desembre".

En aquest sentit, ha manifestat que han passat de repartir a 25.000 abans de la Covid-19 a 35.000 usuaris i que això ha fet que es reduís fins als sis quilos per mes i per persona els productes oferits -abans n'eren onze. Tot i així, l'organització ha gastat des del mes de març 150.000 euros "en menjar" perquè "els prestatges es buiden".

 

Un punt de recollida del Gran Recapte, l'any passat. Foto: VOTV1.800 voluntaris


Per fer possible el Gran Recapte es continuaran necessitant voluntaris, ja que preveient una major afluència als comerços els divendres i els dissabtes, s'han planificat torns per tal que com a mínim sempre hi hagi dues persones informant de la campanya de recollida. La resta de dies, seran els mateixos treballadors del supermercat els que hauran d'informar d'aquesta edició online. En total, es necessiten 1.800 voluntaris en 100 punts de venda de la província.

No es donaran aliments, sinó diners

Al web del Gran Recapte i al del Banc d'Aliments de Tarragona es podran fer les donacions de cada any, això sí, hauran de ser monetàries i no en espècies. També, als comerços, els clients podran dir quants diners volen donar a la causa i fer el pagament corresponent. En aquest darrer cas, però, no aniran directament a l'organització sinó que seran les empreses les que aportaran "en espècies" els diners aportats, després d'una negociació encara pendent.

Garcia és conscient que el recapte pot arribar a ser menor fet d'aquesta manera, però demana "la corresponsabilitat de tots" per tal de tirar endavant aquesta edició. "Esperem que l'any que ve no hagi de ser així", ha comentat en una roda de premsa telemàtica.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació