SALUT

L'ampliació del CAP La Granja serà una realitat al 2024, segons Salut

L'Ajuntament de Tarragona va cedir els terrenys al febrer

per Redacció, Tarragona | 5 de novembre de 2020 a les 08:26 |
El CAP La Granja-Torreforta és darrerament punt de trobada per a protestes per la sanitat pública. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la trobada del director territorial del Departament de Salut, Ramon Descarrega, amb les entitats veïnals ahir dimecres es va anunciar finalment un termini per a l'ampliació del CAP La Granja-Torreforta, a Tarragona. Després que l'Ajuntament cedís el terreny a la Generalitat el passat mes de febrer, el Departament promet tindre-ho enllestit al 2024.

Segons la Regió Sanitària, durant el 2021 es licitaria la redacció del projecte i, al 2022, es duria a terme la licitació d'obres. Al 2023 es durien a terme aquestes obres, que es podrien allargar fins al 2024. Actualment el CAP La Granja dona servei als barris de Ponent, especialment pel que fa a urgències més enllà de les vuit del vespre. A banda, aquesta zona de la ciutat compta amb el CAP de Bonavista, però que tanca a les nits. El CAP La Granja és ara per ara l'únic CAP de Tarragona que té urgències ambulatòries en horari nocturn, després que fa aproximadament 10 anys deixessin de funcionar al CAP Muralles -a tocar de la Part Alta de la ciutat.
Increment de la pressió assistencial


L'ampliació arriba després d'anys de reivindicacions veïnals i polítiques per la millora de l'atenció primària als barris de Ponent. El CAP es va dissenyar en base a la població que tenia als anys seixanta i, des de llavors, s'ha anat quedant petit. Quan el CAP començava a aixecar-se, de fet, feia pocs anys que la urbanització de la zona més pròxima havia agafat forma.

Actualment presta serveis de suport, tràmits administratius, atenció directa en medicina familiar, així com disposa d'especialitats com odontologia, control i tractament anticoagulant oral, cirurgia menor, crioteràpia, atenció sexual i reproductiva, pediatria i rehabilitació, a banda de programes comunitaris, extraccions o atenció domiciliària.


L'espai que s'ampliarà és de 2.000 metres quadrats i permetrà continuar donant cobertura als 28.000 veïns que tenen de referència aquest CAP. 

Participació