SANITAT

Un centenar d'usuaris protesten sota la pluja per la millora del CAP Jaume I de Tarragona

Les entitats veïnals de la zona que atén el centre es plantegen donar continuïtat a les concentracions, en la línia de Bonavista i la Granja

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 3 de novembre de 2020 a les 19:20 |
Prop d'un centenar de veïns s'han manifestat aquest dimarts davant del CAP Jaume I de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Per una "sanitat pública i de qualitat". El carrer Felip Pedrell ha estat punt de trobada aquest dimarts a la tarda per a un centenar de veïns de Tarragona descontents amb la situació "precària" del Centre d'Atenció Primària (CAP) Jaume I. Es tracta del CAP més gran de la ciutat, però la presidenta de l'Associació de Veïns del barri del Port, Mari Carme Puig, lamenta que "s'ha quedat petit". Amb l'arribada de les mesures arran de la Covid-19, la qualitat assistencial "ha anat a pitjor", tal com lamenten des de fa mesos diversos usuaris a les cues que es formen davant del centre.

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona havia convidat avui a les entitats veïnals de les zones afectades -barri del Port, Serrallo, Centre i barri del Carme- a què es mobilitzessin seguint l'exemple que des de fa mesos hi ha al CAP de Bonavista i al CAP La Granja. L'assistència, segons Puig, no ha estat "massiva", però això no els ha desanimat de cara a trobar-se de nou i plantejar noves mobilitzacions.


Silvia Labodia, del Grup de Treball, ha explicat que ja han demanat "tres cops" reunir-se amb el director dels Serveis Territorials del Departament de Salut a Tarragona, Ramon Descarrega, una petició que no ha estat atesa. El lema de la concentració d'avui era "Per un CAP de qualitat, calen més recursos", i és en aquest sentit que demanen unes "millors condicions" per als treballadors dels centres d'atenció primària de la ciutat.

"No entra el personal que estan prometent", ha assenyalat Labodia, que ha recordat que en les últimes setmanes han recollit reclamacions a les portes del CAP per traslladar-les al Departament de Salut de la Generalitat. "La població se sent desatesa i desprotegida", han assenyalat els convocants.


Pel que fa concretament al CAP Jaume I, Mari Carme Puig comenta que la població dels barris que atén "és bastant gran" i que "els fan estar-se hores de peu" per poder rebre assistència sanitària, un fet que qualifica de "penós" i que creu que ha d'encendre la indignació dels veïns.

Presència política, però no de tots els partits


La convocatòria davant del CAP ha comptat amb l'assistència de representants de diferents partits polítics de l'Ajuntament de Tarragona, que recentment va aprovar dues mocions en defensa de l'atenció primària i reclamant una major inversió. Entre ells hi havia les dues regidores de la CUP, dos regidors del PSC i la regidora d'En Comú. També, entre el públic, s'hi ha pogut veure la presidenta de Vox a Tarragona.

La convocatòria s'ha anat dissolent a mesura que la pluja s'intensificava. Tot i així, desenes de persones han esperat a la finalització dels parlaments sota els seus paraigües i caputxes.
Altres notícies que et poden interessar

 
 

Participació