POLICIAL

La Guàrdia Civil enxampa un veí de Reus que robava garrofes al Perelló

Aquest producte ha quintuplicat el seu valor en els últims anys i ha esdevingut un cereal molt apreciat en la indústria farmacèutica

per Redacció , El Perelló, 3 de novembre de 2020 a les 14:51 |
Agents de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar han pres declaració en qualitat de investigat un veí de Reus, per la comissió d'un presumpte delicte de furt.

L'actuació va tenir lloc durant el cap de setmana, quan una patrulla de la Guàrdia Civil de l'Ametlla de Mar prestava serveis orientats a la prevenció de l'contraban i els impostos especials a la N-340, a l'altura del cementiri de la localitat del Perelló, van interceptar un vehicle tipus monovolum, que havia realitzat maniobres dubitatives en observar la presència dels agents a la via. Per aquest motiu es va procedir a donar-li indicacions perquè estacionés en un lloc habilitat per a la seva identificació.


Després d'identificar el conductor es va comprovar com aquest mostrava un alt grau de nerviosisme, pel que es va procedir a l'escorcoll del vehicle. Es van localitzar diversos sacs amb garrofes. En preguntar per l'origen de la càrrega i exigir-li la guia de circulació del producte, va manifestar que les havia recol·lectat durant el matí en una finca del terme municipal del Perelló, sense disposar d'autorització del seu propietari.

Per aquest motiu es va procedir a la presa de declaració en qualitat d'investigat d'un home, de nacionalitat marroquina, de 58 anys d'edat, veí de Reus, per la comissió d'un suposat delicte de furt, en recol·lectar d'una finca privada sense autorització del seu propietari 420 quilos de garrofes.


Les diligències instruïdes en unió del producte intervingut van ser posats a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tortosa.

A causa de la creixent preocupació per part d'agricultors i cooperatives agrícoles en aquest tipus de fets, en part perquè aquest producte ha quintuplicat el seu preu en els últims anys, la Guàrdia Civil en les seves actuacions de lluita contra el contraban, intensifica els controls de documentació relacionats amb l'origen justificat dels productes que es transporten, amb el que es dissuadeix la comissió d'aquests fets delictius.

 

Participació