Educadors mediambientals ensenyen a reciclar oli domèstic

La campanya s'ha dut a terme al llarg d'aquest dijous a Roda de Berà

per Tarragona Diari , 4 d'abril de 2013 a les 15:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Educadora ambiental explicant l'ús de l'embut especial per llançar l'oli. Foto: Ajuntament de Roda de Berà.

Tres educadors ambientals ha ensenyat als compradors del mercat setmanal de Roda de Berà a reciclar l'oli de cuina al llarg del matí d'aquest dijous. Montse Balcells, Elogi Llàcer i Núria Rovira, tècnics de la unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, amb una ampolla d’aigua i un dels embuts especials dissenyats per a la recollida d’aquest residu a la mà, han estat els encarregats d’aquest comés. Han passejat pel mercat i han parat a tot aquell que es creuava amb ells per informar sobre la importància d’efectuar correctament aquest tipus de reciclatge selectiu, sobre l’embut de color taronja que portaven a les mans —que es pot recollir a l’ajuntament—, i sobre els diversos contenidors per efectuar aquesta recollida ubicats al municipi. Més tard s’han desplaçat a la sortida dels alumnes de l’escola El Cucurull i Salvador Espriu per tal d’informar i conscienciar als pares i mares que es trobaven a la porta esperant als seus fills.


La iniciativa persegueix millorar els coneixements i hàbits de recollida, al mateix temps que es corregeixen els errors d’informació i les mancances en la separació d’aquest residu. Aquesta activitat està emmarcada dins la campanya que ha posat en marxa la Diputació de Tarragona amb els Ajuntaments del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, per tal de sensibilitzar a la població i que es coneguin els beneficis ambientals i econòmics i la importància de la realització d’una correcta recollida selectiva de l’oli vegetal.
 
Amb la campanya es vol contribuir a reduir la contaminació de l’aigua del sòl i a augmentar la sensibilització ambiental dels ciutadans respecte l’aprofitament d’aquest residu contaminant.

 

Participació