1
XARXES

Unes imatges d'uns forns al Port de Tarragona es fan virals

L'empresa fabricant i la mateixa autoritat portuària desmenteixen que tinguin res a veure amb la Covid-19

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 3 de novembre de 2020 a les 14:15 |
Forns crematoris de persones mortes amb Covid-19 o forns de biomassa per cremar farratge? Diversos usuaris han fet córrer aquest dimarts a les xarxes socials unes imatges d'aquests forns a punt per sortir del Port de Tarragona assegurant que estaria relacionat amb la segona onada de la pandèmia. Les imatges, enregistrades des de dins del Port, han despertat totes les alarmes, ja sigui als qui creuen en la versió difosa com a l'empresa fabricant i al mateix Port.

Segons ha explicat Rafael Ayerbe, president d'Apisa, els forns van destinació a Romania. Són forns "de biomassa, deshidratadors d'alfals i altres farratges" i que d'aquesta manera es pot guardar tot l'any. "Hem venut dues instal·lacions a Romania", assegura Ayerbe a NacióTarragona, qui aquest matí s'ha vist sorprès per unes imatges que han corregut com la pólvora i de les quals en aquesta empresa d'Osca ja n'eren coneixedors. "Estem ofesos, sobretot pel prejudici cap a la nostra imatge", explica Ayerbe.


Aquests forns no s'han transportat en contenidors ja que no hi caben per les seves dimensions. Amb exportacions habituals des de Tarragona fins a Sèrbia, la Xina, Argentina o Xile, entre d'altres països, Apisa és també la marca patrocinadora del club de futbol Sociedad Deportiva Huesca.

Per la seva banda, el Port de Tarragona ha fet un comunicat similar a través de les seves xarxes socials lamentant que es difonguessin aquestes informacions i que, al parer de l'autoritat portuària, són "de mal gust".

 

 

Participació