POLICIAL

Prop de 400 persones i establiments de Tarragona, sancionats des del juliol per les mesures de la Covid-19

La majoria de denúncies, 155, son per no portar la mascareta posada o correctament posada

per Redacció, Tarragona | 3 de novembre de 2020 a les 13:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat cap de setmana (30, 31 i 1 de novembre) la Guàrdia Urbana va denunciar un total de 101 persones per incomplir les mesures de seguretat decretades davant de la crisi sanitària de la Covid-19. A més es van multar 2 establiments per no respectar les mesures de seguretat i un establiment que tenia activitat quan havia d'estar tancat.

Durant aquest cap de setmana, 35 persones van ser multades per dur a terme reunions amb excés de persones, 29 per no respectar l'horari de les restriccions nocturnes, 24 persones per no dur la mascareta, 8 persones per incomplir les restriccions de mobilitat, 4 per consum d'alcohol a la via pública i una per fumar sense mantenir la distància.


Es tracta de una gran quantitat de sancions en un sol cap de setmana, aquesta tendència és paral·lela a l'enduriment de les mesures decretades pel PROCICAT. D'aquesta manera es pot veure que des del mes de juliol s'han fet un total de 379 denúncies, però 277 s'han imposat el passat mes d'octubre. A més, la posada en marxa del dispositiu conjunt PONDUS amb el cos de Mossos d'Esquadra ha permès augmentar la presència en els barris de Ponent, aconseguint detectar més infraccions.

El conseller de Seguretat Ciutadana Manel Castaño ha reafirmat "el ferm compromís de la conselleria de garantir la seguretat dels ciutadans" i ha remarcat la importància de la seguretat sanitària en aquests moments. Per aquestes raons Castaño ha explicat que "es despleguen tots els operatius i agents de la Guàrdia Urbana per tal de garantir el compliment les normes que emanen del PROCICAT i el Departament de Salut".


El mes d'octubre es van multar 253 persones per infraccions relacionades amb les mesures decretades per la Covid-19. Les infraccions més recurrents van ser no dur mascareta amb 90 sancions, reunions amb excés de persones (88) i no respectar l'horari de confinament amb 61 multes.

També es van multar a 8 persones per incomplir les restriccions de mobilitat, 5 per consumir alcohol a la via pública i una persona per fumar sense mantenir la distància. Pel que fa als establiments: 14 van ser multats per estar oberts mantenint l'activitat, 7 per no respectar les mesures de seguretat i 3 per no complir l'horari de tancament.


Si es fa un recull de totes les denúncies tramitades des del mes de juliol fins l'1 de novembre s'han multat 330 persones- 155 per la mascareta, 89 per reunions amb excés de persones, 61 per no respectar l'horari de confinament, 12 fumar sense mantenir la distància, 8 per incomplir les restriccions de mobilitat i 5 per consumir alcohol a la via pública-.

A més també s'han multat 49 establiments –19 per no respectar les mesures de seguretat, 14 per estar oberts amb activitat, 12 per no respectar l'horari de tancament, 2 per excés d'aforament i 2 per no oferir la suficient distància entre taules a la terrassa-.

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació