MUNICIPAL

La CUP exigeix que es detallin les inversions en sanitat a Tarragona

Alerten del col·lapse imminent de l'atenció primària si no s'hi destinen els recursos promesos

per Redacció , Tarragona, 2 de novembre de 2020 a les 14:50 |
El CAP Jaume I, amb cues a la porta. | Josep M. Llauradó
La CUP de Tarragona recorda que, a inicis de setembre, la Generalitat es va comprometre a destinar 300 milions d'euros fins el 2022 per potenciar l'assistència primària davant l'impacte de la Covid-19, dels quals 46 milions d'euros s'invertiran abans de finals d'any.

La consellera Laia Estrada explica que "la realitat és que han passat dos mesos des de l'anunci d'aquestes mesures per part de la Generalitat i no sabem en què s'acabaran traduint". És per això que en la Junta de Portaveus informal del passat 26 d'octubre la consellera Estrada va preguntar a l'alcalde Ricomà quina era la situació d'aquestes inversions i quan es pensaven implementar, tant a la ciutat de Tarragona com a la regió sanitària del Camp.


La resposta de l'alcalde va ser que ho consultaria. En aquest sentit, les cupaires clamen la urgència d'enfortir l'Atenció Primària per evitar el col·lapse i constaten que "ja anem molt tard".

No és la primera vegada que la CUP mostra la seva preocupació davant l'infrafinançament que pateix l'Atenció Primària, i el seu progressiu desmantellament. Afirmen, però, que aquest escenari no és nou, sinó que diferents col·lectius i les mateixes professionals porten molt de temps reclamant més recursos i l'enfortiment de l'estructura de l'Atenció Primària per tal que esdevingui el fonament del nostre sistema sanitari.


Actualment, però, la situació s'ha aguditzat, tal com mostren les creixents protestes a la ciutat, que durant setmanes han tingut lloc davant dels CAP de Bonavista i la Granja, i que aquest dissabte passat es van traslladar a un tall de la T-11. Demà, a més, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, juntament amb les entitats veïnals de la zona, han convocat una concertació davant del CAP Jaume I a les 18h.

 


La CUP insisteix en cridar a la població a la mobilització per enfortir l'Atenció Primària i posa especial èmfasi en reclamar un lluita conjunta entre les usuàries i les treballadores. Assegura que en cap cas s'ha d'assenyalar a les treballadores com a responsables de la situació, sinó que precisament es tracta d'un personal que està sobrecarregat i desbordat.

 

Participació