taxa

Polèmica a Valls per increments superiors al 400% de la taxa de la brossa en negocis i comerços

L'Ajuntament argumenta que els costos econòmics de la incineració cada vegada són més alts i els empresaris no afluixen

per Redacció , 28 d'octubre de 2020 a les 12:22 |
Imatge d'un contenidor de brossa | ACN
Malestar i indignació per la pujada de la taxa d'escombraries en negocis i establiments de Valls. En alguns casos, l'increment supera el 400%. Un conegut gimnàs haurà de pagar 1.500 euros, quan l'any passat el rebut era de poc més de 300 euros.

Aquest augment generalitzat s'accentua al polígon industrial, on les empreses són més grans. L'Ajuntament argumenta que és un rebut variable que s'encareix en funció de qui més àmbit ocupa i també qui menys recicla. A tot això, s'hi afegeix que els costos econòmics de la incineració cada vegada són més alts, uns arguments que no convencen els establiments. Representants municipals i empresaris es van reunir sense arribar a una solució, en un municipi on, a més, l'any passat es va renovar el cadastre.


En el primer any d'implantació, la nova ordenança fiscal del servei de recollida de residus municipals a Valls aixeca polseguera. Amb increments del 300%, alguns negocis van pensar que es tractava d'un error. L'Ajuntament reconeix la forta pujada, però considera que l'ordenança és "justa" i "positiva", davant la indignació dels empresaris del polígon industrial, que no volen quedar-se de braços plegats.

A través d'una publicació local han fet una crida a tot l'empresariat afectat per unir-se i fer una demanda conjunta. Recriminen que aquest increment "desproporcionat" no sigui "equitatiu" amb les grans companyies, com Lear o Ikea, i lamenten la "poca sensibilitat" de l'Ajuntament sobre la petita i mitjana empresa, la principal perjudicada. Un venedor de pneumàtics, escanyat, ha hagut d'abaixar la persiana.

 

Participació