Societat

Mor l'arbocenca Amèlia Guardià, la dona de més edat del Penedès amb 108 anys

Durant anys ha estat l’’unic testimoni viu del la història local

per Nació Digital , L’Arboç, 26 d'octubre de 2020 a les 17:27 |
Amèlia Guardià | AA

L’Ajuntament de l’Arboç expressa els seu condol pel traspàs aquesta passada nit de l’Amèlia Guardià a l’edat de 108 anys i 11 mesos. L’arbocenca, molt coneguda i estimada per tothom a la vila, era la dona de més edat del Penedès i també de les comarques de Tarragona. El proper 22 de novembre hauria fet 109 anys.

Nascuda el 1911 a l’Arboç i filla de casteller, l’Amèlia va viure molts canvis socials importants al llarg de la seva vida. Va treballar com a encarregada a la desapareguda fàbrica de calçotets de la vila. Entre les seves aficions, destaca la punta al coixí, la qual va practicar fins que la vista li ho va permetre. L’Amèlia tenia dos fills, nou néts i quatre besnéts. Sempre va ser una persona molt arrelada a la vida social de la nostra vila.

L’Ajuntament de l’Arboç, cada any, pel seu aniversari, des del seu centenari, li feia un petit homenatge anant fins al seu domicili per a felicitar-la i fer-li entrega d’un present.  L’Amèlia Guardià rebrà sepultura a l’Església de Sant Julià de l’Arboç aquest dimarts a les quatre de la tarda

 

Participació