INVERSIONS

La Diputació destinarà 80.000 euros als bombers voluntaris de Prades i d'Horta de Sant Joan

Cada entitat percebrà un total de 40.000 euros per a l'adquisició d'un vehicle tot terreny i un equip d'extinció d'incendis

per Redacció, Prades/Horta de Sant Joan | 21 d'octubre de 2020 a les 10:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat concedir un total de 80.000 euros a les Associacions de Bombers Voluntaris de Prades i d'Horta de Sant Joan, un import que anirà destinat a l'adquisició de dos vehicles per extingir incendis. En concret, cada entitat rebrà un total de 40.000 euros per poder comprar un vehicle tot terreny i un equip d'extinció.

El vehicle anirà equipat amb persiana de tancament de la caixa de càrrega, proteccions de baixos, toma d'aire elevada, instal·lació de cabrestant al frontal i enganxall posterior, mentre que l'equip d'extinció comptarà amb un dipòsit d'aigua, bomba d'impulsió i debanadora de mànega.


L'Associació de Bombers Voluntaris de Prades dona cobertura a les emergències que es produeixen als municipis ubicats a les proximitats del massís de les Muntanyes de Prades, com Prades, la Febró, Capafonts, Ulldemolins, Vallclara i Vilanova de Prades. La d'Horta de Sant Joan s'ocupa de les emergències que es produeixin als municipis ubicats a les proximitats del massís dels Ports, com ara Horta de Sant Joan, Arnes, Prat de Comte, Caseres i Bot.

Totes dues entitats donen resposta a emergències com ara accidents de trànsit, rescat de persones que realitzen activitats al medi natural, incidències relacionades amb nevades, serveis preventius relacionats amb el risc d'incendis, serveis que tenen a veure amb les aglomeracions de persones, treballs de manteniment de la xarxa de punts d'aigua per a incendis forestals (XPAIF), treballs d'obertura de pistes forestals en cas de caiguda de l'arbrat o neteja de carreteres.


 

 

Participació