Societat

La Policia local de Calafell posa més de 20 denúncies per beure alcohol en grup al carrer

Un altre dels actes incívivcs més castigats ha estat no recollir els excrements de gossos

per NacióTarragona, Nació Digital | 20 d'octubre de 2020 a les 16:49 |
Policia local de Calafell | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Policia local de Calafell ha posat més de 70 denúncies, des de finals de la primavera fins ara, per actes contraris a les ordenances municipals. La major part, un terç del total, correspon al consum en grup de begudes alcohòliques a la via pública, més conegut com a botellot.

La resta de denúncies es reparteixen en altres conductes incíviques. Majoritàriament, no recollir els excrements dels gossos i fer sorolls que molesten el veïnat. La sanció mínima per aquestes infraccions és de 100 euros.

Aquestes denúncies se sumen als centenars que la Policia local ha posat en els darrers temps per comportaments incívics diversos. “Molta gent, enfadada amb tota la raó, ens demana mà dura. Que menys campanyes i més multes”, explica Artur Peña, regidor de Seguretat Ciutadana. Peña afegeix que “sempre hem dit que amb les campanyes de civisme ens estàvem carregant de raó per aplicar les ordenances amb totes les conseqüències”.

Una part important de les denúncies ha estat possibles gràcies a la col·laboració ciutadana i a serveis de vigilància fins i tot de paisà. “És molt difícil”, recorda el regidor, “controlar cada metre de carrer d’un municipi que té 200 quilòmetres de vies públiques. Per això necessitem l’ajut de tothom”.

 

Participació