SALUT

La CUP vol que l'Ajuntament de Tarragona reivindiqui l'atenció primària de salut

La formació es mostra preocupada perquè es puguin generar enfrontaments entre usuaris i professionals

per Redacció , Tarragona, 20 d'octubre de 2020 a les 13:00 |
El CAP Jaume I, amb cues a la porta. | Josep M. Llauradó
La Candidatura d'Unitat Popular considera que cal revaloritzar l'Atenció Primària "com un dels pilars de la salut pública" i revertir la desconsideració a la que ha estat sotmesa els darrers anys. Les cupaires recorden que aquesta és una reivindicació que les professionals porten denunciant des de fa anys i, especialment, els darrers mesos i per això la portaran al ple d'aquest divendres en forma de moció.

Per a la CUP les vagues que estan protagonitzant els diferents col·lectius sanitaris "qüestionen la vigència del gran pacte de salut al conformat al voltant de l'anomenat consens d'en Trias i la seva aposta per un model sanitari de cohabitació públic-privada i hospitalocèntric". La consellera Laia Estrada argumenta que un sistema 100% públic, de titularitat, gestió i provisionament, "és l'única forma d'acabar amb el classisme que impregna el nostre sistema sanitari i, alhora, fer front als greuges que es produeixen entre el personal de les diferents empreses i prestadors sanitaris".
A més, la CUP es mostra preocupada perquè es puguin generar enfrontaments entre usuaris i professionals, per aquest motiu insisteixen en la necessitat de centrar les protestes i demandes en la gestió política i, alhora, sumar esforços que permetin anar a una.


La formació anticapitalista vol que l'Ajuntament de Tarragona doni suport a les reivindicacions de les professionals de l'Atenció Primària a l'Institut Català de Salut i a les concentracions convocades per diferents associacions de veïns de la ciutat per exigir una millor atenció en els CAP.

La CUP també pretén que el consistori insti la Generalitat a fer efectius els acords que permetran un enfortiment de l'estructura i els recursos de l'Atenció Primària. Per últim, les cupaires volen que l'Ajuntament insti als grups parlamentaris a debatre un nou Pacte Nacional per la Salut que garanteixi un sistema sanitari universal i equitatiu basat i fonamentat veritablement en l'Atenció Primària i Comunitària.

 

Participació