SANITAT

Dels «lipdubs» al TikTok: la investigació de l'Hospital Joan XXIII divideix els sanitaris

Els vídeos que han circulat aquests darrers dies mostren personal del centre tarragoní ballant en hores laborals

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 19 d'octubre de 2020 a les 16:38 |
L'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Els vídeos ballant del personal sanitari de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona continuen portant cua. La direcció es nega a detallar quina mena d'investigació està duent a terme contra les treballadores implicades i si en farà públic el resultat, mentre que al centre hi ha divisió d'opinions i mala maror ja que hi ha qui considera que es van fer en moments d'"esbarjo" i per "alliberar tensions".

Ferran Mansergas, delegat sindical de CGT, qualifica d'"hipòcrita" la investigació de l'hospital ja que aquest no és el primer cop que la plantilla balla en hores laborals: "Estem cansats de fer coreografies per Nadal, lipdubs, recomanant la higiene de mans o quan algun metge de residència ha marxat també s'ha fet", destaca.
La diferència d'aquests altres clips és que ha despertat tota mena de suspicàcies. Diversos usuaris a les xarxes socials denuncien que els vídeos originalment penjats a TikTok -ara ja esborrats- es burlen dels morts a causa de la Covid-19. "S'ha tret de mare de manera brutal, és cert que hi durant algun vídeo cau material a terra, però no es fa amb cap ànim de burlar-se del pacient", diu Mansergas, l'únic delegat sindical que ha volgut parlar sobre aquest tema amb NacióTarragona.


De fet, les treballadores dansaires ja han començat a veure com circulen informacions privades sobre elles. Mansergas, però, recorda que entre les investigades hi ha "personal de risc" que podria haver-se negat a treballar al centre hospitalari.

"L'Hospital té dret a actuar si creu que s'ha danyat la imatge del centre, s'ha de posicionar i per això fa la investigació, però no es burlen dels morts", diu Mansergas, que conclou que aquesta mena de vídeos s'han fet en moments de "calma" i no en hores de màxima càrrega laboral. 

Participació