PARLAMENT

El Govern esmenarà els aspectes del projecte de Hard Rock anul·lats pel TSJC i no recorrerà la sentència

Aragonès avança que es renegociaran clàusules del contracte de compravenda dels terrenys abans del 15 de desembre

per Redacció, 16 d'octubre de 2020 a les 08:49 |
Els consellers en funcions Damià Calvet i Pere Aragonès, durant la comissió de Territori del Parlament. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, va afirmar ahir en la comissió de Territori del Parlament que l'executiu esmenarà els aspectes del Pla Director Urbanístic (PDU) on s'ha de construir el complex de Hard Rock a Vila-seca i Salou que van ser anul·lats pel TSJC.

Segons va assenyalar, l'executiu aposta per complir la sentència i no presentar-hi recurs de cassació al Tribunal Suprem. El TSJC va considerar que zones verdes, espais lliures i equipaments s'ubiquen en zona de risc químic. En la mateixa comissió, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, va avançar que abans del 15 de desembre es renegociaran clàusules del contracte de compravenda dels terrenys.


Calvet i Aragonès van expressar reiteradament que la compra dels terrenys per part de l'Incasòl a Critèria -el hòlding d'inversions de la Caixa- i la posterior venda a Hard Rock no suposaran "ni un euro" de despesa pública, i que el projecte és una "gran oportunitat" pel Camp de Tarragona.

Els grups de l'oposició han expressat dubtes sobre el contracte de compravenda i sobre el paper i el risc que assumirà l'Incasòl, ja que l'organisme públic pagarà 120 milions d'euros a Criteria però Hard Rock només n'abonarà 24 milions en primera instància, mentre que la resta es farà efectiva a mesura que avancin diferents aspectes administratius. "Per què l'Incasòl i la Generalitat financen amb diners públics Hard Rock? Per què la Generalitat paga al comptat i Hard Rock a terminis?", va preguntar la diputada Natàlia Sánchez, de la CUP.


Les formacions també van posar damunt la taula l'opció que té l'empresa de poder renunciar a part dels terrenys durant deu anys i que obligarien la Generalitat a recomprar-los. Calvet va indicar que "també hi ha una sèrie de condicions" que permetrien que l'executiu es quedés "els diners i el sòl". "Tindríem tots els trumfos!", va exclamar.

Amb tot, el termini que la Generalitat va donar a Hard Rock perquè adquireixi els terrenys s'acaba el 15 de desembre. Fins aleshores, Aragonès va afirmar ahir que es negociarà per "protegir encara més els interessos de la Generalitat". "Es reforçaran totes les clàusules. Això forma part d'una negociació", va dir. De tota manera, no va respondre la pregunta de Natàlia Sánchez, sobre si el contracte se signaria dins d'aquest termini. De fet, la Generalitat ja va atorgar diverses pròrrogues a Hard Rock per formalitzar l'operació i Calvet no va descartar que n'hi pugui haver més a causa de les dificultats financeres de la multinacional nord-americana derivades de la crisi de la Covid-19.


Calvet, satisfet amb la sentència

Sobre la sentència del TSJC, el titular de Territori va defensar que "no afectarà la zona on s'ha d'edificar el complex" i que els canvis al Pla Director Urbanístic que s'hauran de fer no comportaran una pèrdua de valor als terrenys. De fet, per Calvet es tracta d'una resolució "favorable als interessos de la Generalitat" que "valida el PDU" i avala "l'interès públic" del projecte. El conseller va posar de relleu que dels dotze motius pels quals el Gepec demanava la nul·litat del PDU, "la sentència només n'ha acceptat parcialment un".

En canvi, el diputat del PSC, Jordi Terrades, va exposar una visió diferent de la sentència, per la qual "si s'han de recol·locar espais lliures de sòl i equipaments s'hauran de reduir les zones d'aprofitament", que a parer de Terrades "poden comportar canvis respecte l'edificabilitat" del projecte de Hard Rock.

 

Participació