POLICIAL

Desmantellen a Cambrils una xarxa d'explotació sexual de dones d'origen sud-americà

Els serveis eren publicitats en pàgines web vinculades a prostitució, així com en anuncis de premsa escrita de la província de Tarragona

per Redacció , Cambrils, 14 d'octubre de 2020 a les 10:51 |
Els objectes intervinguts. | Policia Nacional
La Policia Nacional ha desmantellat a la localitat de Cambrils un pis i un baix comercial, destinat com a centre d'estètica i massatges, on dones d'origen sud-americà eren explotades sexualment. El prostíbul estava regentat per una encarregada de nacionalitat colombiana juntament amb altres membres de la seva família.

La investigació va començar a mitjans de l'any passat arran de la denúncia d'una dona que va manifestar haver estat explotada sexualment per un grup de persones establertes a la província de Tarragona, sota la falsa promesa de regularitzar la seva situació administrativa al nostre país. Per a això li van oferir una feina com a empleada d'un centre de bellesa a la localitat de Cambrils, si bé no va resultar ser més que la tapadora d'un prostíbul, on havia d'estar disponible per als clients les 24 hores del dia.


Aquest local comercial estava al seu torn estretament relacionat amb un pis ubicat en el mateix immoble de la localitat tarragonina i que també era utilitzat per l'organització criminal per a l'allotjament de les meretrius i per a l'exercici de la prostitució, en horaris fora d'obertura de l' local comercial.
 

Condicions de semi-esclavitud

Sota amenaces i coaccions la víctima va ser sotmesa a condicions d'explotació extrema, disponibilitat a qualsevol hora del dia per mantenir relacions amb els clients, pràctiques sexuals sense protecció, pèssimes condicions d'higiene i salubritat a les estades, així com era obligada a consumir substàncies estupefaents i alcohol amb els clients, la qual cosa els permetia doblegar més fàcilment la seva voluntat.


Entre altres formes d'intimidació, els integrants de la trama es valien de la pràctica de la santeria yoruba, originària d'Àfrica i arrelada a Llatinoamèrica, per acoquinar i obligar-la a complir les seves ordres.
Aprofitant un descuit dels seus explotadors va aconseguir fugir del seu control i posar els fets en coneixement de les autoritats.

Represàlies d'organització
 
Com a venjança, la propietària del prostíbul va publicar a través de diferents xarxes socials fotos íntimes de la víctima perquè les poguessin veure els seus familiars al país d'origen.

En la fase d'explotació de la investigació i un cop plenament identificats els integrants de la xarxa d'explotació sexual, es van practicar sengles entrades i registre, prèvia autorització judicial al local de massatges i al domicili.

Fruit d'aquests es van localitzar paperines de cocaïna, una bàscula de precisió, pastilles abortives, dos equips informàtics i diversa documentació relacionada amb la publicitació de el local, així com la comptabilitat i llista de preus dels serveis. A més en una estada va ser localitzat un altar de santeria i que s'utilitzaria per acovardir a les seves víctimes.

Fruit d'aquesta actuació es va procedir a la detenció de 6 persones (4 de nacionalitat colombiana, 1 de nacionalitat dominicana i 1 de nacionalitat espanyola), entre les quals es trobaven la principal responsable del prostíbul i cinc del seu entorn familiar. Tots ells ho van ser com a presumptes autors dels delictes de tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual, delicte relatiu a la prostitució, delicte contra la salut pública, delicte contra la intimitat, amenaces i pertinença a grup criminal.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la UCRIF, de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona.

 

Participació