Coronsvirus

El Govern tanca la residència Calafell Park de Segur per greus mancances materials i assistencials

Afers Socials manté un expedient sancionador obert contra l'anterior gestora del centre, que suma més de 80 positius

per ACN , Calafell, 10 d'octubre de 2020 a les 07:00 |
La residència de Segur | RCP
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha decidit tancar cautelarment la residència Calafell Park de Segur de Calafell, amb més d'una vuitantena de positius de covid-19, per la constatació de "mancances materials i assistencials de gravetat en l'atenció a les persones residents".

Divendres de la setmana passada els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies ja van decidir intervenir la residència i obrir un expedient sancionador a la gestora del centre fins aquell moment, ACEBI. Des d'aleshores la direcció i la gestió del centre havia recaigut en la Fundació Sociosanitària i Social de Santa Tecla.


A partir de dilluns començaran a traslladar els 67 residents al centre més adient en funció de la seva situació.  En un comunicat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies remarca que la decisió es pren com a mesura cautelar immediata en el marc de l'expedient sancionador obert, el qual constata "les mancances materials i assistencials greus que fan inviable que aquest equipament segueixi obert". Divendres passat el brot de covid-19 al centre sumava 82 casos –62 treballadors i 20 residents.

 

Participació