LABORAL

Incidència mínima de la primera jornada de vaga del professorat

Els sindicats CGT i ASPEPC s'han concentrat avui davant dels Serveis Territorials d'Ensenyament

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 9 d'octubre de 2020 a les 13:19 |
Un centenar de persones han asstit a la convocatòria de la CGT i ASPEPC. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els mestres d'educació infantil, primària, secundària i universitats estaven cridats avui a la primera jornada de vaga del curs, per tal de reclamar que el sistema s'adeqüi a la pandèmia, rebaixant ràtios, facilitant EPIs, permetent al personal vulnerable agafar-se la baixa, etc. La convocatòria -que també afecta al 15 d'octubre- no comptava amb el suport unànime del món sindical i tan sols hi havien donat suport CGT i ASPEPC. Segons el Departament d'Educació de la Generalitat, el seguiment ha estat del 3,43% a Catalunya, un 4,04% als Serveis Territorials de Tarragona.Marta Minguella, delegada de CGT, ha lamentat que la Generalitat no hagi informat als centres de la convocatòria d'aquesta vaga, que considera que ha estat "invisibilitzada". "Els serveis mínims es van enviar ahir a les dues, hi ha centres que tanquen a les dues i mitja, és una negligència per part del Departament", ha afirmat, ja que "per poc seguiment que hi hagi hagut, l'alteració als centres és evident".

Un centenar de persones s'han concentrat aquest divendres a les 12 del migdia davant dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona per protestar contra la manca de negociació amb els representants dels treballadors. Ricard Massó, delegat d'ASPEPC, ha reiterat la manca de qualitat dels Equips de Protecció Individual. "És una vaga social", ha assenyalat.


Després de llegir un manifest, els sindicats han encès una traca i un pot de fum groc que, segons Minguella, simbolitza el "fum" que ven el Departament d'Educació quan promet mesures que no s'acaben complint.


 

Un pot de fum groc ha simbolitzat el Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació