SINDICAL

Unió de Pagesos pacta amb Jordà una moratòria d'un any en el pagament de crèdits per al sector de l'avellana

El Departament d'Agricultura assumirà els interessos derivats de la demora

per Redacció , 8 d'octubre de 2020 a les 08:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Unió de Pagesos (UP) ha assegurat en un comunicat que aquest dimecres ha aconseguit el suport de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per articular una moratòria d’un any en el pagament de quotes d’amortitzacions de crèdit de liquiditat i inversions que puguin tenir vigents els productors d’avellana.

El sindicat agrari ha indicat que en virtut d'aquest acord, el Departament d’Agricultura assumirà els interessos derivats de la demora. A banda, Jordà s'ha compromès a avançar el màxim possible el pagament de la bestreta de la Política Agrària Comuna (PAC) abans d'acabar l'octubre.


En paral·lel, UP ha insistit perquè es continuï desenvolupant el pla d’acció de l’avellana acordat amb la consellera el març del 2019, especialment l’aprovació de l’assegurança de rendiments de l’avellaner que ha de permetre cobrir les davallades de producció provocades per adversitats climàtiques.

Segons UP, aquest any la mala floració dels arbres a la primavera ha acabat provocant una davallada de producció del 70% d’una collita normal. A més, els condicionants comercials causats per la covid-19 i uns preus interns baixos a l’Estat espanyol, d’entre 1,7 i 1,9 euros la lliura d’avellana, “provoquen problemes de liquiditat” a la pagesia per fer front a les despeses del cultiu.

 

Participació