AJUNTAMENT

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Tarragona es queda sense personal

Ho han fet públic quatre formacions polítiques de l'oposició

per Redacció , Tarragona, 1 d'octubre de 2020 a les 18:00 |
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Tarragona s'ha quedat sense personal. Ho han denunciat el PSC, Ciutadans, Junts i la CUP, que asseguren que des d'aquest dijous 1 d'octubre la plaça de treballadora social d'aquest servei municipal està buida ja que no s'ha tornat a convocar, després que se'n jubilés la titular, mentre que tampoc no s'ha tornat a signar cap contracte per al servei d'assessorament legal i psicològic.

Els partits polítics han denunciat "la falta de previsió" de l'equip de govern local en un servei "de vital importància per les dones de Tarragona". En aquest sentit, apunten a la regidora Carla Aguilar, responsable de l'àrea de Serveis Socials i de Feminisme, a qui li reclamen una "solució immediata", així com una "reunió conjunta" per abordar el futur del SIAD.


Les diferents formacions polítiques -a les que s'ha sumat l'assemblea feminista Cau de Llunes- qualifiquen de "greu" la situació. En un comunicat, la CUP apunta que la pèrdua del servei "no s'ha produït per cap causa sobrevinguda".

El SIAD és un servei centrat a atendre totes les problemàtiques de les dones de la ciutat, entre elles les derivades de la violència masclista. "No oblidem que [el tancament] es produeix després d'anys d'infradotació de recursos públics tant per part de la Generalitat com del mateix Ajuntament. Aquest fet va ser una constant durant el govern del PSC i el PP, però que es va repetir en els primers pressupostos d'ERC i ECP que no van acceptar la proposta de la CUP de destinar un mínim del 0,5% del pressupost municipal a polítiques feministes, distribuint-lo entre les diferents àrees del cartipàs", destaquen les regidores anticapitalistes.


Carla Aguilar: "S'hi està treballant"

La regidora de Serveis Socials, Carla Aguilar, ha respost als comunicats dels partits de l'oposició afirmant que des de la regidoria "s'està treballant perquè s'aprovisioni per via d'urgència la plaça de tècnica d'aquest servei". En aquest sentit, l'equip de govern assegura que "és un servei fonamental i que s'ha de seguir prestant".

 

Participació