AJUNTAMENT

Junts per Tarragona reclama iniciar la redacció d'un nou contracte de la brossa «més eficient i menys costós»

per Redacció, Tarragona | 1 d'octubre de 2020 a les 10:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de Junts per Tarragona ha reclamat a l'equip de govern local començar a redactar un nou contracte de la brossa per garantir un bon servei un cop finalitzi l'actual adjudicació, l'any 2023. "Hem de posar fi a la situació actual en la qual no s'assoleixen els mínims estàndards de neteja i disposar d'un bon servei perquè Tarragona, d'una vegada per totes, esdevingui una ciutat neta", ha manifestat el portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal.

Nadal ha deixat clar que la mala gestió actual "no té res a veure amb la feina que realitzen els actuals treballadors i treballadores, els quals tenen el seu lloc de feina garantit" i ha proposat la creació d'una taula de treball. "L'objectiu és elaborar un nou contracte de neteja i recollida dels residus actualitzat, dinàmic, eficient, més econòmic i adaptat a les necessitats actuals de la ciutat, tal ja estan fent moltes ciutats", ha destacat.


En aquest sentit, el portaveu de Junts per Tarragona aposta per "un contracte fragmentat per zones i/o per serveis mitjançant diferents lots" amb la finalitat d'optimitzar recursos i millorar l'eficàcia i el control de totes les tasques de neteja. "No podem desaprofitar l'oportunitat de disposar d'un contracte de neteja eficient i molt més econòmic, un nou servei és possible", ha destacat.

"Aquest any 2020 l'Ajuntament està pagant més de 20 milions d'euros per aquest contracte", ha recordat el portaveu de Junts per Tarragona. Aquest cost es divideix entre el contracte de recollida i gestió de residus (de més d'11,6 milions d'euros), el contracte de neteja (de més de 7,8 milions d'euros), el de despeses de sensibilització (de més de 400.000 euros) i el de platges (de més de 600.000 euros).

 

Participació