POLICIAL

Detenen a Alcover i a Valls dos empresaris de kebabs per explotar treballadors immigrants

L'operació iniciada per l'aclariment de delictes contra el dret dels treballadors va fer aflorar al seu torn delictes contra la Llei d'Estrangeria (per estada irregular) i d'un delicte contra la salut pública, augmentant el nombre de detinguts a sis persones

per Redacció , Alt Camp, 1 d'octubre de 2020 a les 10:13 |
Imatge de l'operatiu. | Policia Nacional
Agents de la Policia Nacional han procedit a la detenció de dues persones, empresaris d'origen pakistanès, com a presumptes autors dels delictes contra el dret dels treballadors i contra els drets dels ciutadans estrangers.

A principis del mes de març d'enguany es va iniciar una investigació sobre un cas d'explotació laboral per part de dos empresaris que, aprofitant-se de la situació administrativa d'irregularitat a l'estat espanyol, vulnerabilitat i necessitat d'altres compatriotes seus, els utilitzaven per treballar en els establiments de kebab que regentaven a Alcover i Valls.


A canvi, els pagaven un salari ínfim i amb horaris abusius, en condicions higièniques precàries i allotjats en un pis d'Alcover, llogat pels mateixos germans detinguts, que s'havien aprofitat de la situació administrativa d'irregularitat, confiant que no serien denunciats. Un d'ells, però, sí que va presentar denúncia.

Per tal de comprovar els fets denunciats, el dia 8 de setembre de 2020 va realitzar un dispositiu de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona, amb la col·laboració de la Inspecció Provincial de Treball i de la Seguretat Social, en diversos establiments oberts a el públic situats en diverses localitats de la província de Tarragona (Salou, Vila-seca, Constantí, Alcover i Valls), en prevenció de delictes relacionats amb falsedats documentals i la detecció de possibles casos d'explotació laboral i infraccions a la vigent Llei d'Estrangeria, entre d'altres.


En el transcurs de l'actuació policial, es van controlar 14 establiments comercials, es van identificar 49 persones i es va procedir a la detenció de dues d'elles (les dues del Pakistan) pel fet de trobar-se en situació irregular (els van incoar expedients preferents d'expulsió), i se'n van detenir més en un dels locals, per delicte contra la salut pública. Concretament, dos ciutadans del Marroc, que en ser sotmesos a escorcoll els van confiscar 15 paperines de cocaïna, 3 bossetes de marihuana i 185 euros en bitllets, presumiblement per tràfic de substàncies estupefaents.

Finalment, arran d'aquestes inspeccions i de la denúncia d'un altre dels treballadors d'un dels establiments de kebab, la Policia va concloure la investigació amb la detenció, per delicte contra els drets dels treballadors i delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, de tots dos empresaris germans. L'operatiu ha estat desenvolupat per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona en col·laboració amb la Inspecció Provincial de Treball i de la Seguretat Social.

 

Participació