HARD ROCK

Cop judicial contra el Hard Rock: el TSJC anul·la bona part del pla urbanístic

El tribunal conclou que els espais lliures i els equipaments públics estan en una zona amb "risc químic"

per Sara González / Bernat Surroca , 29 de setembre de 2020 a les 22:14 |
Un cartell de Hard Rock | Hard Rock
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cop judicial contra el projecte del Hard Rock. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el pla director urbanístic del complex que té previst ubicar-se a Vilaseca-Salou. La declaració de nul·litat afecta, en concret, el sector 1, els usos principals del qual eren l'hoteler, el d'àrea de joc, el comercial i el d'oci. Això obliga a Hard Rock a destinar part d'aquests terrenys a zones verdes equipaments públics. El motiu, el "risc d'accidents greus" per la proximitat amb el polígon petroquímic de Tarragona.  

La sentència argumenta que s'ha pogut constatar que els espais lliures previstos en el sector mencionat no gaudien de la funcionalitat adequada. Determina, de fet, la inadequada ubicació de bona part del sòl previst per a terreny recreatiu perquè està en una zona de risc d'accidents greus per la proximitat d'indústria química. En aquest sentit, la regulació és "clara" i en les noves planificacions urbanístiques és "imprescindible" mantenir allunyats aquest tipus d'espais de "zones exposades al risc d'accidents greus".  


En el cas en qüestió, s'analitza la situació d'un sector de més de 1.000.000 de metres quadrats associats a "una presència de persones importants" que poden coincidir "en un indret en situació de risc". El tribunal apunta que "el gruix dels espais lliures i dels equipaments públics del Sector 1" del pla urbanístic s'haurien situat en una "zona de risc d'accidents greus provinents del a indústria química" i això, per tant, contravé la normativa tot i les mesures de seguretat plantejades pels impulsors del projecte. Unes mesures, diu la sentència, que "porten implícit el reconeixement de la gravetat del risc existent".

El cop judicial es deriva d'un recurs contenciós presentat pel Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya contra Hard Rock i contra el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Caldrà veure ara quina és la resposta de Hard Rock i si refà el pla urbanístic o bé es fa enrere amb el projecte. 

 

Sentència del Barcelona World by edicio naciodigital on Scribd

 

Participació