AJUNTAMENT

El PSC demana una «represa segura» de les activitats de les llars de jubilats a Tarragona

Ramos reclama que el govern municipal recuperi la interlocució amb les llars municipals de gent gran

per Redacció, Tarragona | 28 de setembre de 2020 a les 10:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC reclamarà, al plenari de demà, elaborar els protocols necessaris que permetin una represa segura de les activitats i l'obertura de les llars municipals de la Gent Gran. Segons la portaveu del grup, Sandra Ramos, aquests espais "han esdevingut una eina privilegiada per la detecció i avaluació de problemàtiques socials i són eix vertebrador de la gent gran".

En aquest sentit, demanen desenvolupar amb tots els agents implicats l'elaboració de les línies d'activitat i de suport a les entitats de la gent gran. Per aquest motiu, Ramos reclama que els responsables polítics del govern municipal recuperin la interlocució amb les presidències i juntes de les llars de jubilats: "Aquests espais tenen una funció de cohesió social, de lluita contra les desigualtats i detecten casos de vulnerabilitat. És per això, que creiem que el govern municipal hauria de recuperar el diàleg amb les llars de gent gran per tal que ambdues parts mantinguin una relació fluida i constant".


Pla de recuperació

El PSC també proposarà al plenari reclamar a la Generalitat de Catalunya que estableixi un mecanisme de repartiment i gestió dels fons europeus extraordinaris per garantir que els municipis rebin el finançament adequat per assolir una "justa i equilibrada" reconstrucció sanitària, social i econòmica a tot el territori.


Aquest pla de reconstrucció europea, Next Generation, és un nou instrument que presenta una capacitat financera de 140.000 milions d'euros per tot l'Estat, basat en "reparar els danys de la Covid-19 i sortir reforçats de la crisi". Per a Ramos, "és important que Generalitat i Moncloa facin front comú per reclamar l'aplicació d'aquest pla que evitarà tornar a les polítiques d'austeritat".

 

Participació