FESTES

Tarragona tanca les festes majors de Santa Tecla amb més de 19.000 espectadors en 200 actes

L'alcalde Pau Ricomà qualifica les celebracions de "memorables" i en un ambient de "màxima seguretat"

per Redacció , Tarragona, 25 de setembre de 2020 a les 15:27 |
L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; i del cap de Festes de l'Àrea de Cultura, Xavier González, en la roda de premsa de valoració de les festes de Santa Tecla. | ACN
Tarragona ha tancat la festa major de Santa Tecla amb 19.330 espectadors, segons dades de l'Ajuntament. Les restriccions i les mesures de seguretat per la covid-19 han condicionat una agenda que ha ofert uns 200 actes, amb aforaments limitats. L'alcalde Pau Ricomà ha afirmat aquest divendres que l'objectiu de celebrar unes festes "memorables" amb la "màxima seguretat" s'ha assolit.

També ha destacat la consolidació de l'auditori del Camp de Mart, per on hi han passat unes 10.000 persones per gaudir dels caps de cartell de les festes, com Manel, Stay Homas, Izal o Miquel Poveda. El consistori ja té la mirada posada en la celebració de les pròximes festes, quan es commemorarà el 700 aniversari de l'arribada del Braç de Santa Tecla.


En la roda de premsa de balanç de la festivitat de la patrona, l'alcalde Ricomà ha realçat la recuperació del Teatre Auditori de Camp de Mart com un dels epicentres culturals de la festa. Ha estat l'espai per on han passat més espectadors, unes 10.000 persones. Durant els deu dies de la festa major hi han actuat artistes com Manel, Stay Homas o Miguel Poveda i també ha acollit els concerts de la Banda Unió Musical i de la txaranga Tocabemolls, i del grup infantil Pot petit.

Ricomà ha subratllat la bona acollida d'iniciatives com Tecla Tapa, la Festa per a tothom o l'encesa dels Voladors, així com la programació de concerts de la Terrasseta al parc de Saavedra, que ha rebut uns 2.300 espectadors. A més, també ha destacat les 4.500 persones que han passat per Casa Canals.


Amb tot, segons el batlle, el ball de l'Àliga i el Lleó a l'Ofici solemne a la Catedral de Tarragona ha estat un dels actes que han generat més sorpresa. L'Ajuntament, conjuntament amb les entitats i l'Arquebisbat, valoraran si incorporen aquest ball a les pròximes celebracions. "Va agradar a les entitats, s'haurà de parlar", ha dit Ricomà.

En paral·lel, l'alcalde ha agraït l'esforç de les entitats, les colles i els treballadors municipals que han fet possible la celebració de tots els actes, complint amb les mesures de seguretat. També ha assenyalat que les festes de Sant Tecla han donat feina a unes 250 persones i ha ajudat al sector cultural en les actuals circumstàncies.


"Malgrat que no han estat les festes que ens haguessin agradat, han sigut un èxit, memorables i tots ens en recordarem que vam fer en l'any de la pandèmia", ha valorat l'alcalde. Ricomà espera que les festes del 2021 siguin "d'una altra manera" i no estiguin condicionades per la crisi sanitària, ja que se celebraran els 700 anys de l'arribada de les relíquies de Santa Tecla a la ciutat. "La festivitat serà molt important i ha de permetre projectar la ciutat", ha completat.

Dispositius policials i crides a la responsabilitat

A banda, des del consistori han remarcat l'efectivitat dels dispositius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra i les crides a la responsabilitat a la ciutadania per dissuadir possibles actes paral·lels.

L'entitat de l'Àliga va fer una campanya a través de les xarxes socials per evitar que s'organitzés la Baixada, un dels actes més concorreguts de la festivitat. A més, segons Ricomà, els cossos policials van interposar denúncies la nit de la vigília, quan es van concentrar grups de persones a la plaça de la Font. "Tots sabem que a Tarragona quan sonen dues notes de l'Amparito és forma un embolic impressionat; Hi va haver algunes crides però afortunadament entre la responsabilitat d'uns i els dispositius vam aconseguir que no passes res", ha tancat l'alcalde.

 

Participació