AJUNTAMENT

La CUP reclama polítiques d'habitatge per evitar les ocupacions

Insisteixen en afrontar la problemàtica de pisos buits i recorden el compromís de les ajudes a la rehabilitació

per Redacció , Tarragona, 25 de setembre de 2020 a les 12:52 |
La Candidatura d'Unitat Popular vol que el govern d'ERC i En Comú Podem compleixi els compromisos en matèria d'habitatge, com és el cens de pisos buits o les ajudes a la rehabilitació de pisos amb caràcter permanentment desocupat que es destinin a lloguer social, "mesures clau per poder sancionar als gran tenidors i bancs".

Les anticapitalistes asseguren que no els va sorprendre que durant el mandat anterior, el govern del PSC i el PP fes "sistemàticament cas omís" de les reclamacions cupaires sobre habitatge, però no s'ho esperaven d'un govern com l'actual. De fet, recorden que "durant la campanya electoral el dret a l'habitatge va ser un dels temes clau defensat per En Comú Podem, que són precisament qui se n'encarreguen a l'actualitat". Tanmateix, la consellera de la CUP Laia Estrada afirma que "la realitat és que les polítiques d'habitatge brillen per la seva absència", i veuen "injustificable" que "a aquestes alçades no s'hagi dut a terme el cens de pisos buits ni el modificatiu de crèdit de 600.000 euros per ajudes a la rehabilitació".


Per últim, la CUP ha posat sobre la taula les ocupacions de pisos que hi ha hagut a la ciutat aquests darrers mesos que, malgrat no ser una situació nova a Tarragona, s'ha vist aguditzada recentment. Les cupaires apunten que "les ocupacions no s'han d'entendre com el centre del problema, sinó una conseqüència directa de la problemàtica creixent de pisos buits a la ciutat juntament amb la vulneració del dret a l'habitatge". La CUP afegeix que "en temps de crisi la realitat és que l'empobriment de la població augmenta alhora que es redueixen els seus drets socials i, per tant, la gent es veu abocada a autogarantir-se'ls, malauradament, com bonament pot; i per això es produeixen la majoria de les ocupacions".

 

Participació