AJUNTAMENT

Gestió «millorable» sense errors «molt greus», el balanç de la intervenció sobre els Jocs Mediterranis

Un informe destaca que hi va haver tres contractacions per urgència i sense procés de selecció

per Redacció , Tarragona, 25 de setembre de 2020 a les 11:26 |
Víctor Sánchez i Javier Villamayor en una roda de premsa des del Palau de Congressos. | Jonathan Oca
Els Jocs Mediterranis van tenir una gestió "millorable" i amb errors que "no van ser molt greus". Són les paraules de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, en relació a un informe fet per la secretaria d'intervenció del mateix Ajuntament i que ha avançat avui el Diari de Tarragona.

Durant la presentació del balanç de les festes, Ricomà ha tret ferro a l'informe i ha assenyalat que la mateixa intervenció no destapa "res greu" més enllà que "sabem que la gestió va ser millorable". Prova d'això va ser la contractació de tres persones per una durada d'un mes sense cap procés de selecció, així com la manca d'anunci al web de la Fundació Tarragona 2017.


Els Jocs, que finalment es van ajornar un any i van ser objecte d'una forta polèmica, van tenir dèficits de transparència i de control en l'àrea econòmica, segons l'informe, que apunta que tampoc no recull tota la documentació necessària perquè els funcionaris de l'Ajuntament no hi han tingut accés. En aquest sentit, Ricomà ha recordat que la mateixa Fundació es va dissoldre pocs mesos després de la celebració esportiva, sense haver-se dut a terme cap auditoria. De moment, el consistori no ha volgut fer públic l'informe.

 

Participació