SUCCESSOS

Denuncien una agressió i un atac contra un cotxe per part del promotor del parc eòlic de Riudecols

Els fets van passar, segons Xarxa Sud, el passat 17 de setembre

per Redacció , Riudecols, 22 de setembre de 2020 a les 11:42 |
Les ferides del noi agredit. | Xarxa Sud
En un comunicat emès per la Xarxa Sud, els ecologistes que aquests darrers dies han protestat contra les obres d'instal·lació d'un parc eòlic als termes municipals de Riudecols i Duesaigües han denunciat una agressió contra un dels manifestants. Els fets, segons assegura l'entitat, es van produir el 17 de setembre i van acabar amb lesions i un vidre trencat del seu vehicle, i acusen el promotor del parc de ser el responsable de l'agressió.

Segons el relat de Xarxa Sud, cap a les nou del vespre, un jove va ser agredit a l'ermita de Puigcerver, punt de trobada dels ecologistes, quan aquest es trobava sol. El jove s'havia deixat les claus a l'interior del vehicle i va reclamar el servei d'assistència. Poc després d'haver arribat la grua, va aparèixer segons els ecologistes Joaquin Casado Bruguera, promotor de les obres.
"Va voler fer fotos a la matrícula del cotxe del jove, increpant-lo amb provocacions fins que va acabar agafant-lo pel coll. L'agredit en cap moment va voler exercir la violència. Un cop alliberat, l'agressor va seguir amb els seus intents de fotografiar, davant aquesta insistència, el jove el va instar a què parés, intentant impedir que el continués gravant amb el telèfon". Tot seguit, asseguren, "va trencar-li el vidre posterior del cotxe".

 
També hi va aparèixer, segons relaten, Jordi Estaper Díaz, "conegut del promotor" i que "es va afegir a la confrontació donant múltiples cops i produint diverses ferides a la víctima de l'atac". "Afortunadament, el gruista del servei d'assistència va presenciar-ho tot i davant l'agressivitat, va trucar a els Mossos", detallen.


Els dos homes van marxar del lloc amb uns objectes que havien caigut de la motxilla del jove. Fins i tot asseguren que hi va haver un intent d'atropellar-lo.

Aquella mateixa nit l'agredit va ser atès pel servei d'urgències de l'hospital de Sant Joan de Reus. Durant el transcurs dels propers dies, la víctima interposarà denúncia per tal d'aclarir el cas davant dels tribunals.

 

Participació