TORNADA A LES AULES

Unes 300 persones fan una cadena humana a Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a l'aula són «insuficients»

Les famílies demanen abaixar les ràtios, una jornada continuada i més personal i recursos als centres educatius

per Redacció , Tarragona, 20 de setembre de 2020 a les 10:48 |
Els participants en la cadena humana celebrada a la Rambla Nova de Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries a les escoles no són suficients. | ACN
Gairebé unes 300 persones van fer ahir una cadena humana a la Rambla Nova de Tarragona per denunciar que les mesures sanitàries establertes als centres educatius per evitar la propagació de la pandèmia són "insuficients".

El grup de pares 10 a fora 10 a l'aula, organitzadors de la protesta, han demanat que les ràtios baixin a 10 alumnes per classe, que la jornada sigui continuada per reduir els desplaçaments i també que es dotin les escoles amb més professorat i recursos. A la vegada, també reclamen un permís retributiu pels progenitors que hagin de fer quarantena per cuidar dels seus fills i millores en la neteja d'alguns centres de la ciutat.


Les famílies van omplir tres dels set trams previstos pels organitzadors al llarg de la Rambla Nova de Tarragona. Els manifestants es van aplegar des de dos quarts de set de la tarda al Balcó del Mediterrani i van ocupar un bon tram de la rambla tarragonina. Els organitzadors van repartir un fil amb globus de colors, d'entre un metre i mig i dos, per unitat familiar per tal de garantir les distàncies de seguretat.

Segons el portaveu del grup 10 a fora 10 a l'aula, Carlos Alcalde, s'hi van inscriure unes 120 unitats familiars, que s'havien de distribuir pels sis trams. La Guàrdia Urbana de Tarragona va xifrar en unes 300 persones els manifestants que van participar en l'acció.


"La planificació del Govern per la tornada a l'escola ha estat nefasta, canviant d'opinió tota l'estona i contradient amb el que s'ha de fer al carrer, on només es poden ajuntar deu persones i a les aules n'hi ha 30; pensem que les mesures que s'estan aplicant a l'escola són insuficients", va manifestar Alcalde.

Entre les demandes del col·lectiu també destaquen la jornada continuada de les classes per reduir la mobilitat i impulsar mesures per afavorir la conciliació familiar. "Evitaria que els avis haguessin d'anar a buscar els nens a l'escola", va opinar el portaveu. "Tot això ha d'anar acompanyat de la contractació de professorat i recursos suficients", va destacar.


El portaveu de les famílies va lamentar que la cessió d'espais municipals s'hagi fet amb retard i sense una planificació prèvia i que els docents, diu, no estguin preparats per educar en línia si es torna a produir un confinament total, com el del curs passat. Així mateix, va denunciar que hi ha centres educatius a Tarragona on la neteja i la desinfecció no és suficient.

A banda, Alcalde va apuntar que el "gran problema" vindrà en les pròximes setmanes quan s'incrementin els positius a les escoles. "Si continuen augmentant estarem abocats a fer confinaments continus i a tenir més possibilitats que els nostres familiars de risc es contagiïn", va assegurar.

La Conchi González, mare de dos infants de l'escola Arquitecte Jujol dels Pallaresos que va participar en la protesta, va afirmar que el començament de les classes al seu centre ha estat "bastant caòtic" i una "mica improvisat". "Crec que les mesures de seguretat no són reals sinó per cobrir l'expedient", va completar. Des d'aquest grup de pares no es descarten noves mobilitzacions per demanar una escola més segura. "La cadena humana ha estat el tret de sortida, perquè hi ha molt descontentament entre les famílies", va tancar el portaveu.

 

Participació