POLICIAL

Enxampen un pescador furtiu de tonyina vermella a Salou

La denúncia va arribar a la Guàrdia Civil a través de les xarxes socials

per Redacció, Salou | 18 de setembre de 2020 a les 13:37 |
Una de les peces de tonyina interceptades. | Guàrdia Civil
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei Marítim de la Guàrdia Civil de Tarragona, ha denunciat a el patró d'una embarcació recreativa de Salou, per la presumpta infracció en matèria de pesca d'espècies sotmeses a una protecció especial, en haver capturat diversos exemplars de tonyina vermella sense autorització.

A principis de mes, personal del Servei Marítim Provincial va tenir coneixement a través de les xarxes socials que una embarcació d'esbarjo amb tres tripulants hauria realitzat diferents captures de tonyina vermella en època de veda i sense comptar amb autorització. Després de tenir coneixement del fet, es va iniciar una investigació a per localitzar el presumpte infractor.


En les imatges compartides pels usuaris, es podien apreciar les espècies capturades, sol·licitant als funcionaris pertanyents a la Dependència de l'Àrea d'Agricultura i Pesca de la Subdelegació de Govern a Tarragona un informe tècnic relacionat amb la catalogació d'aquestes espècies.

Després de disposar de l'informe tècnic del Departament d'Agricultura, on constava que les espècies capturades corresponien a la tonyina vermella i haver localitzat el patró de l'embarcació implicada, es va confeccionar acta-denúncia per infracció a la Llei 3/2001 de Pesca Marítima de l'Estat amb motiu de la tinença de diversos exemplars de tonyina vermella en època de veda.


La captura d'aquesta espècie es troba prohibida per ser un període de veda segons Resolució de 23 de juny de 2020 de la Direcció general d'Ordenació Pesquera i Aqüicultura, en cas de captura accidental dels exemplars han de ser retornats a la mar, fins i tot encara que estigui mort.

La Guàrdia Civil treballa per prevenir i investigar possibles delictes i altres fets irregulars (sugerencias@guardiacivil.org), disposant d'un compte electrònic per atendre queixes, suggeriments i possibles activitats irregulars que es puguin dur a terme.

 

Participació