FESTES

La festa major de Santa Tecla arribarà també als centres de la Muntanyeta, l'Estela i Sant Salvador

Enguany, a causa de la Covid-19, la Festa x tothom ha hagut de canviar de format

per Redacció, Tarragona | 17 de setembre de 2020 a les 13:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En un any marcat per les conseqüències derivades de la pandèmia Covid-19 i que, entre d'altres, han alterat el calendari festiu de la ciutat de Tarragona, la Festa x Tothom celebra el seu trentè aniversari.

La festa ha adaptat també el seu programa d’actes. Així, donat que els protagonistes de la penya festiva no podran acudir a presenciar els actes de Santa Tecla, l’organització ha decidit que sigui la festa qui vagi fins als membres de Festa x Tothom.


Sota aquesta premissa, es farà pivotar la seva activitat festiva en cinc pilars. El primer d’ells és la realització de fins a tres activitats lúdiques en diferents residències: Estela, la Muntanyeta i Sant Salvador. Allí, Festa x Tothom oferirà un espectacle, amb la companyia de la geganta Frida, primera geganta de la ciutat de Tarragona adaptada al seu ús per part de persones sordes, cegues i/o amb cadira de rodes.

Un segon eix serà la “Caixa de la il·lusió”. Es tracta d’un obsequi sorpresa, en forma de caixa amb elements festius, de Festa x Tothom i d’altres. En tercer lloc, Festa x Tothom tindrà presència activa durant la lectura del Pregó de festa major, tota vegada que a la plaça de la Font s’habilitarà un espai reservat per a 25 cadires de rodes. Aquestes seran ocupades per representants de la penya festiva, donant així visibilitat i presència al col·lectiu.


El quart pilar consisteix en la gravació d’un vídeo reportatge que resumeixi molt gràficament els 30 anys d’activitats del programa inclusiu -ara ja convertit en penya festiva- Festa x Tothom.

I, finalment, el cinquè element d’aquesta 30a edició de Festa x Tothom consistirà en la presència activa a les xarxes socials, que servirà com a eix vertebrador per a la interactivitat dels seus membres amb la festa major. Tot plegat tindrà lloc a través de l’etiqueta #FestaxTothom2020oficial, així com del perfil de Facebook Festa x Tothom, on els membres de la penya festiva intercanviaran imatges, vídeos, comentaris i molt més al voltant de les celebracions en honor de Santa Tecla.

 

Participació