1
FESTES

Detecten un canvi d'hàbits en l'oci nocturn dels joves de Tarragona arran de la pandèmia

Afirmen que es reuneixen en grups més reduïts i que beuen menys alcohol

per Redacció , Tarragona, 16 de setembre de 2020 a les 13:52 |
La consellera de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar, acompanyada de tècnics dels equips de sensibilització en l'oci nocturn. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els equips de sensibilització de joves en espais d'oci nocturn de Tarragona han detectat un canvi d'hàbits del jovent de la ciutat arran de la pandèmia de la covid-19. Segons han explicat aquest dimecres, després d'haver fet diferents sortides per contactar amb els joves han vist que les trobades són menys nombroses i que han reduït lleugerament el consum d'alcohol.

També són força cursos a l'hora de mantenir la distància entre ells, però en canvi es relaxen en l'ús de la mascareta. A més, les trobades ja no es fan tant al centre de la ciutat i s'han dispersat a nous espais. Des de l'Ajuntament de Tarragona s'impulsaran noves sortides per sensibilitzar en termes de seguretat en l'oci nocturn i de prevenció de la Covid-19.


Les accions aniran a càrrec del grup Komando Nits Q, que des de fa anys treballa per sensibilitzar el jovent sobre conductes responsables durant l'oci nocturn. Se n'han programat per aquest cap de setmana i la setmana vinent, coincidint amb les festes de Santa Tecla. Inés Olondriz, agent de salut de Komando Nits Q, ha remarcat que arran de la pandèmia els costa més acostar-se i interactuar amb els joves, que "estan més alerta" pel fet d'haver de dur mascareta i per la distància social.

Paral·lelament, des de l'entitat H2O es fan accions similars, però centrades a la tarda i amb un públic diana més jove. En el seu cas, surten durant tot l'any un parell de cops per setmana i també han detectat un canvi de rutines entre els adolescents, però en altres termes.


"En comparació amb el juliol, ara veiem que porten més la mascareta, però amb la distància de seguretat no compleixen la normativa i no han reduït els grups", ha detallat Sebas González, tècnic de salut d'H2O. De fet, ha concretat que s'han trobat fins a vint nois jugant a futbol al carrer sense mascareta.

La consellera de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar, ha exposat que el "gran repte" és "combinar els espais d'oci amb les mesures de seguretat" per prevenir la pandèmia. "Hi ha la necessitat d'un canvi de paradigma en les relacions socials perquè no s'estengui la covid. Cal conscienciar la població més jove", ha assenyalat.


Entre aquestes mesures destaquen no compartir els gots o altres objectes que puguin ser transmissors del virus, dur sempre la mascareta posada o garantir la distància de seguretat entre els membres del grup. Durant les accions de sensibilització es reparteixen mascaretes i el material didàctic és accessible mitjançant codis QR.

 

Participació